Karabük'e 18 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca Köyü'nün 25 haneli Cildikısık Mahallesi'nde yıllardır sadece otomobillerin geçebildiği bir köprü kullanılırken, köprünün ardından mahalleye ulaşımı sağlayan rayların üzerinden geçen yol Devlet Demiryolları tarafından 2 yıl önce tehlike oluşturması nedeniyle kapatıldı. İtfaiye, arazöz ve kamyonların mahallelerine ulaşamadığını söyleyen köylüler, yol ve köprü yapılmasını istedi. Kapatılan yolda toplanan mahalle halkı, başvurularına rağmen yol yapılmaması üzerine alkışlarla yetkilileri protesto etti.

MASRAFI YÜKSEK

Köy sakinlerinden Celal Çankaya, "Orman işletmesinin kereste nakliyatı yapmak için yaptığı yoldan köylüler de yararlanıyordu. Bu yol gayri resmi olduğu ve kazalar yaşandığı için Devlet Demir Yolları tarafından kapatıldı. Milletvekillerimize, İl Özel İdare yetkililerine müracaat ettik, dertlerimizi anlattık. Devlet hesap etti, masrafı çok yüksek gösterdi ve köprü yapılmadı" dedi.

KÖYÜMÜZ YANACAKTI

Mehmet Yılmaz ise geçtiğimiz yıl yaz aylarında köylerinde yangın çıktığını söyleyerek, "Helikopter olmasa köyümüz yanacaktı. Arazözler çaydan geçmek zorunda kaldı. Köprüsüz, yolsuz bir köy olur mu? Yetkililerden sadece köprü istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Seçim zamanı gelip çayımızı içiyorlar, 'Tamam köprünüzü yapacağız' diyorlar. Biz hala bir umutla bekliyoruz" diye konuştu.



BD(MÇ/AK)