Geçen 6 Nisan Cuma günü çöken Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümüyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden önce Meryem Başören ve Serdar Saraç'ın cesetleri bulundu. İçindeki yolcularla birlikte çaya düşen minibüse de önceki akşam köprünün 250 metre altında ulaşıldı. Minibüsten, sürücü İsmail Örenbaş, yolcular Mehmet Başören ve Alim Başören'in cesetleri çıktı. Son olarak dün akşam saatlerinde yürürken köprüden çaya düşenler arasında bulunan Veli Kaya'nın cesedine ulaşıldı.

Köprüden yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta, suyun çekilmesiyle çayda oluşan adacıkta bulunan 40 yaşındaki Veli Kaya'nın cenazesi, sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı Osmanlı Köyü'ne götürüldü. Veli Kaya için köy camiinde kılınan cenaze namazına Vali Erol Ayyıldız'ın yanında ailesi, yakınları ve köylüler katıldı. Evli ve 2 çocuk babası Kaya'nın cenazesi, namazın ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Facianın 8'inci gününde şimdiye kadar 6 kişinin cesedine ulaşılırken, kayıp 9 kişiyi arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. AFAD, Deniz Polisi, jandarma, emniyet, belediye, itfaiye ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan yaklaşık 220 kişilik ekip, Filyos Çayı'nın köprüden Karadeniz'e kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik bölümünü karış karış tarıyor. Ekipler, özellikle suyun sığlaştığı bölümlerde ve balçık alanlarda aramalarını yoğunlaştırdı. Sabahtan itibaren yapılan aramalarda kayıplara ulaşılamadı.

Çöken beton bloklardan 2'si ise yapılan çalışmalar sonucu köprünün altından kaldırıldı. Parçalanıp vinçle kaldırılan blokların altında cesede rastlanmadı. Ekipler, çalışmalar sırasında çöken diğer beton bloğu kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.



DS,GG(EE/BT)