Beylikköprü Köyü'nde muhtarı İdris Gümüştekin'in koyun ağılına gelen şüpheliler, burada zincirle bağlı köpeği zehirledi. Ardından da ağılda bulunan 98 koyunu alıp, bir süre yürüttükten sonra bir kamyonete yüklediler. Ancak, iddiaya göre 38 koyun kamyonete sığmayınca 60 koyunu alarak ortadan kayboldular.

KUZULAR AÇ

Çalınan 60 koyunun değerinin 40 bin lira olduğunu söyleyen muhtar İdris Gümüştekin, çalınan koyunların kuzuları bulunduğu ve kuzuların aç kaldığını belirterek, "Vicdansızlar yavruları annesiz bıraktılar" dedi. Koyunlarını çalınmasının ardından jandarmaya şikayette bulunan Gümüştekin, süt kuzularının nasıl besleneceğine ilişkin İlçe Tarım Müdürlüğü'nden de destek istedi. Muhtar Gümüştekin, koyunlar dışında son zamanlarda Sakarya Nehri havzasında bulunan tarımsal sulamada kullandıkları elektrik trafolarının da çalındığını belirterek, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istedi.

JANDARMADAN KAZ TAVSİYESİ

Bu arada çalınan hayvanların bulunması için çalışma başlatan Polatlı Jandarması da hayvan ve trafo hırsızlığına karşı köylülere uyarılarda bulundu. Yapılan uyaradı şöyle denildi:

"Fiziki yetersizlik hırsızların işini kolaylaştırıyor. Köpeklerin yanında mutlaka kaz olmalı. Kazlar ağılda bulundurulmalı. Çünkü kazlar dışarıdan gelen yiyeceği yemez ve yabancıya saldırır. Her hayvana özel işaret vurulmalı. Ağıl kapılarında kilit sistemi güvenlikli hale getirilmeli. Ağıl giriş ve çıkışları aydınlatılmalı, izinsiz girişler için alarm kurulmalı, ağıl, çoban veya sürü sahibinin evinden izlenebilmeli."