Türkan Dağdelen, kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirdiklerini söyledi. Dağdelen, sokak hayvanlarını öldürenler hakkında her zaman ihbar aldıklarını, ancak ellerinde bir delil olmadığı için iddiaları kanıtlayamadıklarını belirtti. Kavakarası Köyü Çaybaşı mevkiinde oturan Dinçer Mutlu’nun, bir köpeğin komşusu N.E. tarafından öldürüldüğü ve komşusunu birşey gömerken fotoğrafladığı yolundaki iddialarla kendilerine ulaştığını ifade eden Dağdelen, “Köpek sahiplendirdiğimiz Dinçer Mutlu bir olayı fotoğraflamış. Mesele sadece bir köpek değil. Bize ulaşan fotoğraflarda gömülen cismin ne olduğu tam belli değil. Bu bir insan da olabilir" dedi.

Olayı jandarma ve savcılığa bildirdiklerini söyleyen Türkan Dağdelen, bugün de dilekçeyle Köyceğiz Kaymakamlığı’na başvurdu. Adli süreci beklemek istemediklerini belirten Dağdelen, "Biz bu durumun bir an evvel çözülerek olay yerinin kazılması izninin verilmesini istiyoruz. Sokakta yaşayan her türlü sahipsiz hayvanın da sahibi burada benim. Bu konuda tüm yasal yolları deneyeceğim ve bu gibi durumların bir daha yaşanmaması için üstümüze düşeni yapacağım” dedi.

Dinçer Mutlu da, komşusunun köpeği gömerken fotoğrafını çektiğini iddia ederek, “Şahsa ’niye vurdun’ diye sorduğumda, tavuklarını kovaladığı için vurduğunu, zaten sahipsiz olduğunu söyledi. Bu şahsın, bahçesine vurmuş olduğu hayvanı gömerken çektiğim fotoğrafları var. Savcı bey ifadelerimizi aldı. Şimdi bu yerin kazılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

CK(İÖ/ESM)