Kaza, dün akşam saatlerinde Orhangazi- İznik yolu üzerindeki bir mermer atölyesi önünde meydana geldi. Orhangazi’de oturan 5 arkadaş akşam saatlerinde otomobille göl kenarına gezmeye çıktı. Şaban Yıldız (40) yönetimindeki 34 EE 0802 plakalı otomobilin önüne İznik yolunda seyir halindeyken iddiaya göre aniden çıkan köpek çıktı. Sürücüsünün köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırması ile kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Savrulan otomobil elektrik direğinden yaklaşık 10 metre ilerde durabildi. Kazada araçta bulunan 5 kişiden 4'ü yaralandı. Yaralılardan Zeki Cüşkün (42), Murat Kapitan (41), Coşkun Kıyamçiçek (30) kaza yerinden geçen bir otomobile konularak Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan ve başından darbe aldığı belirlenen Erdal Özdemir için ise 112'den ambulans istendi. Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen ambulansa alınan Erdal Özdemir, hastaneye götürülürken yolda yaşamınıyitirdi. Diğer yaralılardan durumu ağır olan Zeki Cüşkün ise Orhangazi Devlet Hastanesi'ndeki müdahalesinin ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Erdal Özdemir’in ölüm haberini alınca hastaneye akın eden yakınları gözyaşlarına boğuldu. Özdemir’in cesedi, Cumhuriyet Savcısının morgdaki incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



HB(FK/COŞ)