Konyaspor'un geçen pazar günü kendi sahasında Bucaspor'u 1- 0 yendiği maça, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği ceza gereği, tribünlere sadece kadın ve 12 yaş altı erkekler alındı. Fadime Akbaba da arkadaşıyla birlikte maçı izlemeye gitti. Maç çıkışı, stat önünde sevinç gösterisi yapan Konyaspor'lu erkek taraftar grubunun attığı maytaplardan biri Fadime Akbaba'nın sol gözüne isabet etti. Acıyla şoka girip bayılan Akbaba, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan muayene sonrası sol gözünün geçici olarak görme yeteneğini kaybettiği saptanan Fadime Akbaba, bunun kalıcı olmaması için tedavi görüyor.

Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten ve Reklam İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, Fadime Akbaba'yı evinde ziyaret etti. Akbaba'nın yaşadığı olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Güven Öten, şunları söyledi:

"Bu tatsız gelişmeden dolayı galibiyet sevincini bile yaşayamadık. Ama olayın kulübümüze mal edilmesi de doğru değil. Sorumluların en kısa sürede bulunarak gereken cezaları almaları en büyük dileğimiz. İnşallah böyle bir durumla bir daha karşılaşmayız. Tekrar geçmiş olsun ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyoruz"

Konyasporlu yöneticiler, Fadime Akbaba'ya tedavi ve iş bulma konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.   Fadime Akbaba da Konyaspor'un bundan sonraki maçlarını da takip edeceğini belirterek olaydan sorumlu olanların cezalandırılmasını beklediğini bildirdi. Ziyarette Akbaba'ya sezon sonuna kadar maçları izlemesi için VİP tribün bileti ve isminin yazılı olduğu 42 numaralı Konyaspor forması hediye edildi.

Polis, Fadime Akbaba'nın şikayeti üzerine maytap atan taraftarın kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.



HK(İA/İD)