'KONYA'DA KUM FIRTINASI ULAŞIMI AKSATTI (1) başlığıyla geçilen haber iptal edilerek yeniden geçildi.

----------

YENİDEN 


Hasan DÖNMEZ- Mevlüt ÇİVİ- Mehmet OKUYUCU/KONYA, - KONYA'da saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Konya- Ankara ve Konya- Ereğli karayolunda kum fırtınası meydana geldi. Fırtına nedeniyle meydana gelen trakfik kazalarında, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Konya- Ankara karayoluda ulaşıma kapandı.

Bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran rüzgar zaman zaman fırtınaya dönüştü. Konya- Ankara ve Konya- Ereğli karayollarında kum fırtınası nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düşmesi nedeniyle  her iki karayolunda da farklı noktalarda çok sayıda araçın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazalarda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Yaralılar, fırtına nedeniyle güçlükle ambulanslara alındı ve kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Konya- Ankara karayolu ulaşıma kapanırken, bekleyen araçlar nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. 

Kent merkezinde de fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu, reklam tabelaları, ağaçlar, aydınlatma ve telefon direkleri ile bahçe duvarları devrildi. 



HD,MÇ,MO(İA/AAA)