Kutlamalar kapsamında ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, Valilik makamına geçti, tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Feritpaşa Caddesi'ndeki kutlama törenine geçildi. Buradaki törende alanında da protokol koltuklarının boş kalması dikkat çekti. Törenin yapılacağı cadde üzerine kurulan polis kontrol noktalarında vatandaşlar üzeri aranarak tören alanına alındı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli askerler ile askeri araçların geçişi sırasında alanda bulunan vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.

Törenin bitmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, silahlar ve askeri araçların bulunduğu sergiyi gezdi. Sergi de en dikkat çeken silah ise stinger füze sistemi oldu.



HD(İA/SS)