Olay önceki gün Altınova Mahallesi’nde meydana geldi. Akraba olan 6 kişi Uydukent sitesindeki bir apartmandan daire satın alarak taşındı. Önceki gün komşu daireye balkondan giren şüpheliler evdeki bilgisayar, cep telefonu, LCD televizyon, diz üstü bilgisayar ve altınları çaldı. Hırsızlık olayının ortaya çıkmasının ardından ev sahipleri apartmana yeni taşınan komşulardan şüphelendiğini belirterek polise haber verdi. Polis ekipleri mahkeme kararıyla evde yaptığı aramalarda çorap içerisine saklanmış altınları buldu. Evin balkonunda ise parçalara ayrılmış bilgisayar, LCD televizyon ve cep telefonu bulundu.

Hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan E.S. (29), F.S. (16), Y.S. (22), Ö.S. (29), E.S. (17), Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi. Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ö.S ve E.S. tutuklanırken, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı evde kalan ve altınların bir kısmını alarak firar ettiği öne sürülen B.K.’nın yakalanması için başlatılan soruşturma sürüyor.



RY(LK/AAA)