23 maçtan ancak bir galibiyet alan ve son sırada bulunan Kocaelispor'un ligde kalabilmesi için kalan 9 maçının tamamını kazanması ve üstteki rakiplerin de sürekli kaybetmesi gerekiyor. 

Bu sezon öncesi yapılan genel kurulda, borçları nedeniyle kapısına kilit vurularak kapatılması düşünülen, ayrıca tüm deneyimli futbolcuları da İkinci Lig'deki diğer Kocaeli takımı Körfez Futbol Kulübünü'ne aktarılan Kocaelispor'a, Orhan Görsen başkanlığında eski futbolculardan oluşturulan yönetim son anda ortaya çıkarak kulübün kapanmasını engellemişti. 

Orhan Görsen ve yönetim kurulunun tüm çabalarına rağmen Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve sanayicilerin de borç miktarının yüksek oluşunu gerekçe gösterip olaya ilgisiz kalması nedeniyle transfer yasağı kaldırılamayan Kocaelispor, lige çoğunluğu lise öğrencisi genç takım oyuncularıyla başladı. Bir zamanların esfane kulübü, bu kadro ile 23 maçta sadece kendisinden bir üst sırada bulunan Tokatsporu'u yenip 3 puan alabildi.

Kulüp çalışanlarına, futbolcularına hala yeterli bir ödeme yapamayan Kocaelispor deplasmanlara da güçlükle gitmesine rağmen tüm maçlarına çıkıyor. Bir zamanlar şeref tribününe girebilmek için kavgalar yapılan Kocaelispor maçlarında şimdi şeref tribünü de boş kaldığı gibi tribünlerdeki taraftar sayısı da birkaçyüzü geçmiyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Tahkim Kurulu kararıyla başka kulüplerle sözleşme imzalamayan eski futbolcuları Damir Yüksel, Orhan Alemdar, Muhammet Rıza Altıntaş, Berkay Aslan, Koray Göksu, Fatih Alak ve Yaser Çalık'ın lisansları vize edilmesine rağmen, bu oyuncular da takımın yeni galibiyetler almasına yetmedi. 

Sefa Sirmen'in başkanlığında 1990 yılından itibaren, adı şimdi "Süper Lig" olan Türkiye Birinci Ligi'nde fırtına gibi esen, yıldızlar topluluğuna dönüşen efsane kadrosuyla iki kez Türkiye Kupası kazandığı gibi her sezon şampiyonluk peşinde koşup Avrupa kupalarına da katılan Kocaelispor'un bugünkü durumu, eski başkan ve yöneticileri de üzüyor. 

Kocaelispor'un ligde kalabilmesi için kalan 9 maçının tamamını kazanması, üst sıradaki takımların da üst üste maçlar kaybetmesi gerekiyor. Matematiksel olarak şu anda ligden düşmemiş olsa da, Kocaelispor'un artık 2. ligde kalmasının imkansız olduğu biliniyor.



MB(MB/Aİ)