Kocadon’un Bardakçı Koyu'ndaki Charm Voyage Otel'de verdiği kokteyle, gruba üye olan çok sayıda kişi katıldı. Kokteyle gelenlere, bir yüzünde 'Mehmet Kocadon', diğer yüzünde 'Bu kalp seni unutur mu?' yazılı kalp şeklindeki karton kolyeler dağıtıldı. Ayrıca kokteyle katılan kişilerden, Mehmet Kocadon maketi üzerine imza atmaları istendi. Kokteyle eşi Hülya Kocadon ile birlikte gelen Başkan Kocadon'un boynuna ise eşinin adı yazılı olan kolye takıldı.

Kocadon, tutukluluk sürecinde kendisini yalnız bırakmayan ve destek veren herkese teşekkür etti. Kendisi ve ekibinin hiçbir zaman yanlış insanlar olmadığını kaydeden Kocadon, şunları söyledi:

"Biz ne siyaset ne de politika biliriz. Tek bir derdimiz vardı, o da Bodrum sevdası ile hizmet etmek. Göreve geldiğimiz günden bu yana sadece bunu yapıyoruz. Yaşadığım süreci ben 'iş kazası' olarak adlandırıyorum. Bir iş kazası geçirdik. Biraz dinlendim, tatil yaptım. Cezaevinden çıktıktan sonra da hizmet etmek için yine aynı enerji ile çalışmalara başladık. Bu süreçte beni en çok üzen şeylerden biri tüm ailemden uzak kalmaktı. Artık bu günleri geride bırakalım. İleriye bakalım. Geriye bakmak bize sadece zaman kaybettirir. Bodrum halkı olarak Türkiye'ye örnek oldunuz, demokrasiye, attığınız oya sahip çıktınız. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşması sırasında duygulanan Kocadon, gözyaşlarını tutamadı. Kocadon'un konuşmasının sonunda kızı İpek Kocadon sürpriz yaparak etkinliğe katıldı.

Kocadon, 1999 yılında Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı olarak başladığı başkanlık sürecinden başlayan bir kitap hazırlığında olduğunu da belirterek, "Yaşadıklarım, 150 sayfada anlatacaklarımı, 500 sayfaya çıkardı. Başkanlık sürecimi, cezaevi günlerimi anlatacağım. Yaşadıklarımın, benim gibi belediye başkanı olmak isteyen genç arkadaşlarıma örnek olmasını sağlamak istiyorum. Kitap bu Bodrum belediye başkanlığı döneminin bitmesiyle bitecek" dedi.

Kocadon, birlikteliği bozmamak bu etkinliği geleneksel hale getirmek için sosyal paylaşım sitesinde üyelerle birlikte belirlenecek bir tarihte tekrar düzenleyeceklerini belirtti.