Alaplı Belediyesi'ne ait Kefkenaltı Mevkii'ndeki su deposunda monte edilmiş klor tüpü, bugün saat 13.00 sıralarında rüzgarın etkisiyle devrildi. Yere düşen tüpden sızan gaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden fındık toplamak için gelen mevsimlik işçileri etkiledi. Öksürük ve mide bulantısı geçiren 23 yaşındaki Cemile Cuma, 8 yaşındaki Hamide Cuma, 11 yaşındaki Ayşe Cuma, 15 yaşındaki Cemal Cuma ve 17 yaşındaki Nurhan Cuma çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Klor gazından etkilendikleri belirlenen 5 kişi, oksijen verildikten sonra sağlık durumları düzeldi.

Alaplı Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Çimenoğlu, Kefkenaltı mevkiinde bulunan 5 su kuyusunun büyük bir depoda toplandığını, buradan kente su verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Ana depodaki suyu klorluyoruz. Klor tüpü binanın dışında duvara monte edilmiş şekilde bulunuyor. Rüzgarın etkisiyle klor tüpü yere düşüyor. Yere düşen tüpten sızan gaz, rüzgarın da etkisiyle yayılarak Güneydoğu’dan fındık toplamak için gelen mevsimlik işçileri etkilemiş. Bir süre sonra etkilenen vatandaşlar hastaneye kaldırılmış ve ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Endişe edilecek bir durum yok.”



İÇ(DS/ESM)