Merkez Aziziye Belediyesi'nin davetlisi olarak Erzurum'a gelen KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşuoğlu, KKTC'li milletvekilleri Mehmet Tancer ve Ahmet Caluda, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Gazimagosa'nın Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan, Aziziye Belediye Başkanı AK Parti'li Fatih Cengiz ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yıllar önce milletvekilleriyle birlikte Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gördüklerini, tekrar Erzurum'a gelerek anılarını tazelediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Tatlısu ve Aziziye Belediyelerinin kardeş belediye olacağını belirterek, "Bu nikah töreni için Atatürk Üniversitesinden mezun olduğum için bizler de davet edildik. Erzurum'a her zaman farklı bir özlem duyuyoruz. Burayı kendi yuvamız gibi görüyoruz. Kışı soğuk ama insanı sıcak memleket. Dadaşların sıcaklığını hissediyoruz. Kışın bizim çocuklar Erzurum'a, yazın sizin çocuklar Kıbrıs'a gelecek. Deniz ve karı buluşturacaklar" diye konuştu.
Vali Sebahattin Öztürk ise KKTC'den gelen heyete Erzurum'un çok değiştiğini anımsatarak, "Sizin zamanınızdaki Erzurum'da kış vardı ama turizm yoktu. Erzurum artık kış turizm merkezi haline geldi. Sizlerden ricamız buradaki güzellikleri çevrenize aktarmanızdır" dedi. Daha sonra KKTC' heyeti Vali Öztürk'e tablo, ipek kozasından saat ve reçel hediye etti. Vali Öztürk te Oltu taşından tesbih kol düğmesi ve kravat iğnesi ile Erzurum türkülerinin yer aldığı CD çantası verdi
Valilik makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kıbrıslı Bakan Nazım Çavuşolğu, bir gazetecinin, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın KKTC'de yayımlanan Kıbrıs gazetesine yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta çözüm için her türlü opsiyonun masada olduğunu, 'KKTC'nin Türkiye'ye bağlanmasının da mümkün olabileceği' sözünü hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Egemen Bağış'ın yaptığı açıklamalar ortaya çıkınca Kıbrıs'ın yalnız bıraklımadığını ve bıraklmıyacağını açıklamıştı. Bazı kelimelerin yanlış yorumlanması tartışmalara vesile olmuştur. Türkiye ve KKTC'nin kopmaz bağı ve güçlülüğü ortadadır. Ana vatanımız Türkiye ve KKTC'nin ayrılması gibi bir konu mümkün değildir. Basından yer alan ifadalere gerekli cevaplar verilmiştir."
 
NÖ(KS/SS)