Olay, dün akşam saatlerinde Yortanpazarı Beldesi'ne bağlı Değirmenyanı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 31 yaşındaki İsa Alagöz, yaklaşık 6 ay önce Zeki Kaya'nın kızını kaçırdı. Genç kız, babasının çağrısı üzerine kısa süre sonra evine dönerken, başka bir kişiyle evlendi. Zeki Kaya, dün akşam önce İsa Alagöz'ün babası 63 yaşındaki Şakir Alagöz'ü evinin yakınlarındaki yolda tabanca ile vurarak öldürdü. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen Zeki Kaya, İsa Alagöz'ü de köy kahvesinin önündeki yolda 4 el ateş ederek vurdu. Köylüler tarafından Yenice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsa Alagöz de yaşamını yitirdi.

Zeki Kaya, olay yerinden uzaklaşırken çevredekilere, "Temizlenecek 3 kişi daha var" diyerek kaçtı. Jandarma, Zeki Kaya'yı köyde ve ormanlık alanlarda aradı. Zeki Kaya, bu sabah gizlice evine geldi. Sabah saat 07.30 sıralarında Zeki Kaya'nın Değirmenyanı Köyü Kadıoğlu Mahallesi'ndeki evinin etrafı jandarma ekiplerince sarıldı. Zeki Kaya gözaltına alınırken, ifadesinde "Namusum için öldürdüm" dedi.

Zeki Kaya, bugün öğle saatlerinde Yenice'de adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınan Zeki Kaya, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.



BD(MÇ/BT)