İddiaya göre 2007 Mart ayında anne R.B.'nin evde bulunmadığı sırada S.B., o dönem 16 yaşında olan kızı Ö.B.'ye içki içirdi. Sarhoş olmasından faydalanan baba, kızına tecavüz etti. Aradan bir yıl geçtikten sonra tekrar babasının cinsel istismarına uğrayan talihsiz kız, polis merkezine giderek babasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan S.B., 27 Şubat 2008'de tutuklandı. 

'ÇOCUĞUMUN BABAMDAN OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUM'

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, genç kızın ifadesindeki söylediği şu anlatıma yer verildi: 
"Alkol içirdikten sonra olanları hayal meyal hatırlıyorum. Sabahleyin kaltığımda çıplak olduğumu farkettim. İlk tecavüzden bir yıl sonra nikahsız olarak yaşadığım M.P.'den ayrılarak babamın evine geri döndüm. Babam cinsel ilişkide bulunmamız için baskı yapıyordu. Annem Ankara'ya gittiğinde babamla yalnız kalmamak için ablamın yanına gittim. Babam arayarak 'evde yiyecek birşey yok' dedi ve eve çağırdı. Ablam, yeğenimle birlikte eve gitmemi söyledi. Eve geldiğimde yine cinsel tacizde bulundu. Polise gittim. Dünyaya gelen çocuğumun, babamdan olduğundan şüpheleniyorum." 
DNA TESTİNDE BABADAN OLMADIĞI ANLAŞILDI

Yine iddianamede tanık olarak dinlenen anne R.B., eşinin kızına "Bana bol bol vereceksin" dediğini duyduğunu ileri sürdü. R. B., "Duyduklarımı eşime sorunca 'bunu ona değil sana söyledim' diyerek olayı geçiştirdi" dedi. Bunun üzerine savcılık bebekten alınan örneklerle DNA testi yaptırdı ancak, bebeğin S.B.'den olmadığı anlaşıldı.

Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsal istismarı' suçundan tutuklu yargılanan baba S. B., karar öncesi yapılan celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, baba S.B.'yi 28 Eylül 2011'de yapılan karar duruşmasında 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, geçen 11 Haziran günü verdiği kararda, ifdelerde eksiklikler olduğu gerekçesiyle 30 yıl cezayı çok bularak kararı bozdu. 
ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülen davada Ö.B.'nin tekrar ifadesine başvuruldu. Bu kez duruşmada babasının cinsel tacizine uğramadığını iddia eden Ö. B. şikayetçi olmadı. Ama Mahkeme, S.B.'yi 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, S.B. hakkında yakalama kararı verdi.



HP(KS/COŞ)