Yaklaşık 45 gün önce 6 yavru dünyaya getiren ve mahallede yaşayanların 'köpük' adını verdiği sokak köpeği, kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından üzerine kızgın yağ dökülerek dağlandı. Vücudunun çeşitli yerlerinin yanı sıra yavrularını beslediği memeleri de yanan talihsiz köpeğin durumunu gören hayvanseverler, köpeğe ve yavrularına sahip çıktı.

Mahalle sakinlerinden bir kişinin evinin bahçesinde oluşturulan kulübeye konulan de köpek ve yavrularının bakımı da Kastamonu Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ve hayvanseverler tarafından yapılmaya başlandı. Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) bağlı Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kastamonu Temsilciliği tarafından başta valilik, emniyet ve belediye olmak üzere birçok kuruma şikayet dilekçesi gönderilerek, talihsiz köpeği kızgın yağla yakanların bulunması istendi.

YAVRULARI MAHALLELİ BESLİYOR

Annelerinin memeleri de yandığı için beslenemeyen yavrular ise yine havyanseverler tarafından biberon ve mamalarla besleniyor. Vücutlarında yanık izleri belirgin halde bulunan talihsiz hayvan da, Kastamonu Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü  tarafından tedavi ediliyor.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köpeği kızgın yağla yakan kişi ya da kişileri bulmaya çalışıyor.



TK(AY/COŞ)