MUŞ,- MUŞ'un Malazgirt İlçesi'nde BDP'li belediye tarafından yapımı tamamlanan Malazgirt Belediye İş Merkezi ile Ahmedi Hani Parkının açılış törenlerine katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Eğer müzakere başlayacaksa, her şeyden önce Öcalan'a, Kürt halk önderine doğru yaklaşılmalı ve artık rolünü oynayabileceği özgürlük koşullarına kavuşmalıdır" dedi.

İş Merkezi ve Parkın açılışına, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Malazgirt Belediye Başkanı BDP'li Nuri Balcı, çevre il ve ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ahmedi Hani Parkı'nın açılışında bir konuşma yapan Gültan Kışanak, halkın hizmetinde olduklarını belirtti Yerel yönetimleri kolay kazanmadıklarına değinen Kışanak, "Demokratik özerklik ve Kürdistan için bu kadar güçlü mücadele veriyor ve yerel yönetimlerde artık halkın iktidarı olacağız. Son günlerde hükümetin bazı bakanları ve son olarak Başbakan 'İmralı ile yeninden görüşmeler başlayabilir' manasında gelen cümleler kurdu. Eğer bugün yeniden bir diyalog yolu arıyorlarsa, eğer yeniden bu işi konuşarak 'çözelim' diyorlarsa Kürt halkı bunun sonuna kadar hazırdır. Kürt halkının örgütleri, öncüleri ve politik aktörleri sonuna kadar buna hazırız. Her gün bu konuda en güçlü açıklamaları BDP olarak biz yapıyoruz, PKK yapıyor. Öcalan'ın çözüm önerileri zaten masada" dedi.

"ÖCALAN GÜÇLÜ AKTÖRDÜR"

Bu konuda bir samimiyet varsa Kürt halkının bütün kurumlarıyla, bütün örgütleriyle, bütün siyasal aktörleriyle çözüme hazır olduğunu vurgulayan Kışanak, "Bu kez eğer bir diyalog müzakere masası kurulacaksa herkes oraya vicdanıyla, cesaretiyle, adalet duygusuyla ve samimiyetiyle gelmelidir. Eğer doğru yaklaşılırsa gerçekten de Öcalan bu savaşı durdurabilecek Kürt sorununu çözebilecek en demokratik Cumhuriyeti en demokratik özel Kürdistan'ı inşa edebilecek bunun yolunu açabilecek kadar güçlü bir aktördür. Ama doğru yaklaşması gerekiyor" diye konuştu.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Öcalan ile PKK arasında hiçbir ayrılık bulunmadığını belirten Kışanak, "Buradan siyaset yaparak yanlış bir hesabın içine girilmesin" dedi. Öcalan'a özgürlük isteyen Kışanak şöyle devam etti:

"Bu nedenle biz artık diyoruz ki eğer bir diyalog süreci başlayacaksa, eğer bir müzakere başlayacaksa, her şeyden önce Öcalan'a, Kürt halk önderine doğru yaklaşılmalı ve artık rolünü oynayabileceği özgürlük koşullarına kavuşmalıdır. Bunu sağlamadan bu konuda ön açıcı yol gösterici tutumu içerisinde olmadan, yeni bir sürecin başlatmanın çok zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Müzakere masasında bu kez gerçek ve hakiki ve sonuç alıcı bir şekilde kurulabilmesi için yapılabilecek önerilerin ön adımlarını şimdiden tespit edelim ve yerine getirmeye başlayalım. Bu konuda hükümete de AKP'ye de, CHP'ye de, Meclis Başkanına da, parlamentoya da çağrı yapıyoruz. BDP olarak ön açıcı bir rol oynamak için hazırız.

Ama kandırmak, oyalamak, tasfiye politikaları için fırsat kollamak isteyen olursa, bir kez daha halkımıza söz veriyoruz ki bedeli ne olursa olsun sizlerle birlikte sonuna kadar direnmeye hazırız. Artık Kürt halkı bütün Orta Doğu'da çözümün anahtarını elinde tutuyor. Artık Kürt halkı bütün Orta Doğu'da gerçek hakiki bir aktördür. Kürtleri görmeden Kürtlerin haklarını kabul etmeden Kürtlerin özgürlüğü yolunu açmadan tüm Orta Doğu artık barışını gerçekleştiremiyor. Tüm Orta Doğu'da barış ve istikrarın yolu, demokratik bir yaşama yolu Kürt halkının da özgürlüğünden Kürdistan adının da artık meşru bir hak olarak Kürt halkına teslim edilmesinden geçiyor."