Kaza bugün saat 14.15'te meydana geldi. Kereste yüklü 43 FR 241 plakalı kamyonu ile İzmir'den yola çıkan Muammer Akyol (58), Saruhan Otel Kavşağı'ndaki trafik ışıkları sarı yanarken geçmek istedi. Ancak tam bu sırada ışığın kırmızıya dönmesi ve Akyol'un ani fren yapması üzerine kamyon, yağmur nedeniyle ıslak zeminde kaymaya başladı. Kamyon, önce ışıkta bekleyen 34 FM 6167 palakalı otomobile çarptı, ardından orta refüje devrildi. Kamyon kasasındaki keresteler yola saçıldı. Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan kamyon şoförü Muammer Akyol, 112 Acil Servis ambulansıyla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KIRMIZI YANMADAN GEÇECEĞİNİ SANDI

Otomobilin sürücüsü Hakan Dönmez (43) ise kazayı yaralanmadan atlattı. Dönmez'in polise verdiği ifadede, "Kamyon ışıklarda kırmızı yanmadan geçeceğini sandı. Ancak kırmızı ışık yanınca bir anda fren yaptı. Direksiyonu bir sağa bir sola kırarken, benim otomobilime çarptıktan sonra orta refüje girerek devrildi. Allah'tan ışıklarda sadece ben duruyordum ve başka bir otomobil yoktu. Yoksa kazanın faturası ağır olabilirdi" dedi.

Manisa Devlet Hastanesi'ne götürülen kamyon şoförünün ayakta tedavi gördüğü ve durumun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.