Fabrikalardaki kalifiye eleman açığı nedeniyle Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 'Yarınlar mesleki eğitimle aydınlanacak' projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü'nün de desteğiyle Yayla Mahallesi'ne konfeksiyon makineciliği atölyesi kuruldu. İlk aşamada kursa başvuran 50 kadın ve erkek kursiyer 85 gün sürecek olan 512 saat eğitim alacak ve KURS kapsamında ayrıca İŞKUR'dan günlük 20 lira ücret alacak. Kurs bitiminde sertifikalarını alanlar fabrikalarda işe yerleştirilecek.

Kurs atölyesinin açılışını da Kırklareli Valisi Mustafa Yaman yaptı.

Vali Yaman, istihdam yaratmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vali Yaman, "Zenginlerimiz ve işadamlarımızla sizlere istihdam sağlamak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızda sizleri de o istihdam alanlarında çalıştırmaya gayret ediyoruz. Bu memlekette aç insan kalmaması için kimsesizlerin kimsesi olmaya, evinde ocağında aş olmaya, sorunlarını çözmek için mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. 30’a yakın fabrika açılacak. Açılacak olan bu fabrikalara işçi bulmak gerek. Sizler gibi vatandaşlarımızı kursa tabi tutarak yatırımcımıza gerekli olan gücü vereceğiz" dedi.

Kırklareli Musiki korosunun mini konserinin ardından kursiyerlere tekstil makineleri ve dikiş hakkında dersler verilmeye başlandı. Açılış nedeniyle ilk derse kursiyerlerin yanıda getirdikleri çocukları da girdi.



AÜÜ(LK/BT)