Yayladağı İlçesi'ndeki 2 nolu çadır kentte kalan Suriyeliler, bugün sabah saatlerinde parmak izlerinin alınıp, işlemleri yapılarak minibüslerle Kilis'e gönderildi. 3 bin kişinin sevk edileceği Kilis'e bugün 1000 kişi gönderildi. Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ne kurulan konteyner kente ulaşan Suriyeliler, işlemleri yapılarak kendileri için tahsis edilen konteynerlere yerleştirildi.

Kilis'e gelen Suriyeli çocuklar ise ülkelerinin bayraklarını sallayarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı proteste etti. Suriyelilerin nakli sırasında polis de geniş güvenlik önlemi aldı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan 1000 Suriyeli de Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı İlçeleri'ne gönderildi.

1 YARALI SURİYELİ GELDİ

Öte yandan ülkesindeki iç çatışmada yaralanan 1 Suriyeli ise Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kavalcık Köyü'nden Türkiye'ye giriş yaptı. Arkadaşları tarafından getirilen ve ismi açıklanmayan Suriyeli, ambulansla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Suriyeli sayısının ise 50'ye ulaştığı öğrenildi.

SURİYE'YE ÇİMENTO GÖTÜRÜYORLAR

Bu arada Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda uzun bir kuyruk oluşturan TIR'ların da Suriye'ye çimento götürmesi dikkat çekti. TIR sürücüleri, çimentoları, iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı İdlib, Humus ve Hama kentlerine götürdüklerini söyled.