2 bin konteynırın bulunduğu alana Suriyelilerin getirilmesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Vali Yusuf Odabaş, "Hatay'dan getirilen bin 23 Suriyeli, konteynır kente yerleştirildi. Biz Suriyeli sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Planladığımız bu kent içerisinde 2 tane ilköğretim okulu, 1 tane lise, iki tane bin kişilik cami ve 5 mahallemiz var. Her mahallemizde sosyal tesis, çamaşırhane, depo ve benzeri tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, sosyal tesisleri ile birlikte, peyder pey mahalleleri devreye alıyoruz" dedi.

Konteynır kente giriş çıkışlarda parmak izi kontrolü ile kimlik denetimi yapılacağını anlatan Odabaş, "Dışarıya çıkışlar izinle ve parmak izi kontrolü ile yapılacaktır. İçeride kurduğumuz 3 market ile birlikte gıdaları, yiyecek ihtiyaçları karşılanacak. Suriyeli sığınmacılara kart vereceğiz. Bu kartın içerisine yükleyeceğimiz paralar ile alınacak gıdalar ile yemekleri kendileri pişirecek. Suriyelilerin ihtiyaçları bu şekilde karşılanacak. Ancak henüz market ihale edilme aşamasında olduğu için bu alış veriş sistemi planlanmış ancak gerçekleştirilememiştir. Suriyelilere marketler faaliyete geçene kadar sıcak yemek veriyoruz. Belki bir süre sonra gıda paketleri ile bu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Marketler devreye girdiği zamanda işlemlerini devam ettireceğiz. Kişilere gıda ücreti ne kadar ödeniyorsa ona göre yapılacak. Paranın kısa sürede harcanmasını engellenmek için de 10 günde bir yükleme yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmanın nisan ayı sonunda tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Vali Odabaş, konteynır kent ile askeri alanda düzenlenecek bir helikopter pistinin bağlantı yolunu inşaatına da devam edildiğini kaydetti.


RÇ(OA/AAA)(FOTOĞRAF)