Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin barındığı konteyner kentin de bulunduğu Kilis ile Suriye sınırına yerleştirilen Stinger füze rampaları, uçaksavarlar ve zırhlı araçların yönü komşu ülkeye çevrildi. Türkiye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından İdlip'e top atışı yaptığının bildirilmesinin ardından Suriye'nin Kilis sınırında da sessiz bir bekleyiş hakim oldu. Zaman zaman çatışma seslerinin duyulduğu bölgede gece boyunca herhangi bir hareketlik yaşanmadı.

TÜRKİYE'NİN VURDUĞU KENTTEN 8 YARALI DAHA GELDİ

Suriye'nin İdlip kentinde günlerdir devam eden çatışmalarda yaralandığı bildirilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 kişi, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne getirildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Suriyeli bir çocuk ise kurtarılamadı.

Öte yandan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Beşaslan Köyü karşısında bulunan Suriye'nin Harim kasabasında Suriye askerleriyle muhalifler arasında akşam saatlerinde çatışma çıktığı öğrenildi. Gece boyunca belli aralıklarla süren çatışma sesinin Beşaslan Köyü'nden de duyulduğu bildirildi.