Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nden Antalya'nın en uzak ilçelerinden Akseki'ye geçen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda halkla buluştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ilçede Beşiktaş Belediye Başkanı Aksekili İsmail Ünal da eşlik etti.

Parti otobüsü üzerinden konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez geldiği Akseki'de, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini söyledi. Endişe halinin tüm topluma yayıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Zamla, baskıyla bir ülke yönetilir mi, demokrasi askıya alınarak ülke yönetilir mi" diye sordu.

İktidarın ekonominin çok iyi yönetildiğini söylemesine rağmen zamların ardı arkasının kesilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, geçen hafta gerçekleşen parti grup toplantısında son zamları 'Ahlaksız zam' olarak değerlendirdiğini hatırlattı.

ONUN KEFENİNİN BİLE CEBİ VAR

Zammın haklı gerekçeye dayanması halinde kimsenin buna itiraz etmeyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün dünyada doğalgaz fiyatları düşüyor ama Türkiye'de yükseliyor. Onun için bu zam ahlaksız zamdır, kimse kusura bakmasın. Bu zamlarla elini vatandaşın cebine atıyorsun demektir. Tayyip'in cebi çok büyük. Her vatandaşın cebi vardır. Onun kefeninin bile cebi var" diye konuştu.

AT DUVARA TOSLAYACAK

Türkiye'nin yürüttüğü dış politikanın artık sürdürülemez olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Birilerinin atına binip giderseniz o atın sahibi ıslık çaldığı zaman sizin istediğiniz yöne değil, atın sahibinin istediği yöne giderseniz. Atın sahibi ıslık çaldı. Bizimkiler bir yere gidiyor. Nereye gittiğini biz biliyoruz. Gidip duvara toslayacaklar. Askerin başına çuval geçirecekler, beyefendide tık yok. Hedef göstermişler, Suriye. Bağırıp çağırıyor. Bize düşman olanların ortak düşmanı Türkiye. Eskiden Suriye ile İsrail anlaşamazdı. Şimdi ortak düşmanı Türkiye."

HİÇBİR BELDENİN KAPANMASINI İSTEMEYİZ

Yeni bir yasayla Türkiye'de kuruluşu Cumhuriyet öncesine dayanan birçok belde belediyesinin kapanacağına işaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hiçbir beldenin kapanmasını istemeyiz. Bunun için parlamentoda mücadele edeceğiz. Ama bizim sayımız belli. Demokrasilerde belediyeler açılırken de kapanırken de sandığa koyar vatandaşa sorarlar. Biz de sandığı koyup vatandaşın görüşünü alacağız. Vatandaş 'Kapanmasın' diyorsa o sözü alacağız TBMM'ye taşıyacağız" dedi.