Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük Gaziantep, Kilis, Hatay gezisi için THY uçağıyla geldiği Gaziantep Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 4+4+4 kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını görmeden yorum yapmanın doğru olmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Balyoz davasında verilen kararları da sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri yargılamalarının tarihe mal olan yargılamalar olduğunu belirttiği açıklamasında şöyle dedi:

"Orada adalet beklemek söz konusu değil. Mahkemeler siyasal mahkemelerdir, özel mahkemelerdir. Özel görevli mahkemelerdir. Siyasi otoritenin emrinde olan mahkemelerdir, oralarda adalet olmaz. Delillerin değerlendirilmediği, bilirkişi raporlarının göz ardı edildiği bir yargılama sürecinde adalet beklemek doğru değildir. Onlar siyasi mahkemelerdir, dolayısıyla kararlarının da siyasi olduğunu düşünmek lazımdır. Adaletin olmadığı yerde siz hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz. Dolayısıyla Silivri yargılamaları adaletin dağıtıldığı, kamu vicdanının tatmin olduğu mahkemeler değildir. Vicdanın siyasi otoritenin emrine verildiği mahkemelerdir o mahkemeler. Dolayısıyla buralarda adalet söz konusu değildir."

MOLLA MAHMET'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu havaalanından Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluşu sırasında şehit olan Karayılan lakaplı Molla Mehmet'in Şehreküstü Semti'ndeki Şeyh Fethullah Camii'nde bulunan mezarını ziyaret etti. Kuran-ı Kerim okunup dua edilen ziyarette Kılıçdaroğlu da dua etti. CHP Genel Başkanı'na Karayılan ile ilgili Gaziantep Kuvva-i Mücahitler Derneği yetkilileri tarafından bilgi verildi. Kuvva-i Mücahitler, törenlere kıyafetleriyle katılma izni verilmediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, konuyla ilgileneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'na burada Karayılan'ın hayatının anlatıldığı bir kitap hediye edildi. Yol boyu karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Gaziantepli sanayici ve iş adamlarıyla Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı.