Aydın’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdoğan İlçesi’ni ziyaret etti. Belediye binası önünde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Suriye ile yaşanan krizle ilgili olarak, “Niye biz komşularımızla kavga ediyoruz. Düne kadar kol kola ailecek fotoğraf veriyordunuz. Beraber tatil yapıyordunuz, neden bu hale geldi? Neden savaşın eşiğine geldik? Birileri istedi diye bu hale geldi. Türkiye’nin dış politikası birilerine endeksli olamaz. Türkiye’yi şamaroğlanına döndürenleri ben affetmiyorum, siz de affetmeyin” dedi.

Sanatçı Onur Akın’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, “Ne kadar baskı gelirse gelsin o baskılara boyun eğmemek CHP’linin görevidir. Her baskıya boyun eğmemek bizim namus borcumuzdur. Sizin dertlerinizi çok iyi biliyorum. Dertlerini bilen dermanını bulur. Sizin dertlerinizin dermanı CHP’dir. Bunu unutmayın. Yeni CHP halkın partisidir, halktan yanadır. Yeni CHP halkıyla kaynaşan bir partidir. Sizi seveceğiz, dinleyeceğiz. Sizin sorunlarımızı çözmek için çalışacağız, bu bizim görevimizdir. Ülkede herkes telefonla konuşmaktan kaçıyor. Konuşmaktan korkan bir ülke olmaz. Telefonları dinlenen bir ülke olmaz. Bir ülke bağımsız olacaksa düşünceler özgürce dile getirilmeli. Eğer biz bu ülkeyi bir barış denizine döndürebilirsek herkesin karnı doyar. CHP’yi iktidara getireceksiniz. Herkesin işi aşı olacak” diye konuştu.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da öven Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ı makamında ziyaret edip çayını içti.

BİR DAHA JET DÜŞÜRÜLMEMESİ İÇİN CHP’YE İHTİYAÇ VAR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdoğan ziyaretinin ardından Kuyucak İlçesi’ne geçti. Kuyucak Belediyesi önünde parti otobüsünün üzerinden konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Çiftçinin sorunlarını bildiğini, bu dertlerin bitmesi için iktidara ders verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülke kötü yönetiliyor diyorsunuz, ama Türkiye’nin yeniden çalışması lazım. Bunun için adres CHP. Biz halk için çalışıyoruz. Herkesi CHP çatısı altına bekliyoruz. Türkiye’nin yeniden bölgede saygı duyulan bir ülke olması için, Türkiye Cumhuriyeti jetlerinin bir daha düşürülmesine cesaret edilmemesi için CHP’ye ihtiyaç var. Askerlerimizin başına çuval geçirirler Başbakan’ın gıkı çıkmaz. Savaş uçağı düşürülür sesi çıkmaz. Ne olacak bu memleketin hali? Öncelikle namuslu siyasetçiye ihtiyaç var. Onun için de sizin oylarınıza ihtiyacımız var. Çözümün adresi CHP’dir” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra her zaman destek verdiğini dile getirdiği, bir süre önce düzenlenen operasyonlarda Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile birlikte gözaltına alınıp serbest bırakılan Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Burada soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Suriye krizi CHP iktidarında olsaydı nasıl bir politika izlerdiniz sorusuna', “Biz böyle bir ortama zemin hazırlamazdık. Biz Komşularımızı düşman ilan etmezdik. Dolayısıyle CHP'nin dış politikası 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine dayandığı için bu nedenle de ilişkilerimize dikkat ederdik” dedi.

Kılıçdaroğlu sınıra askeri sevkiyat yapıldığının hatırlatılması üzerine de “ihtiyaç vardır sevkiyat yapılıyordur. Söylenecek bir şey yok" dedi. 

TAŞERONLUK YAPACAKSAK SIRTIMIZ YERDEN KALKMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdoğan'dan sonra Buharkent İlçesi’ne geçti. İlçeyi ilk kez genel başkan olarak ziyaret ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu iktidar olduğu sürece sizin sırtınız yerden kalkmaz. Halktan yana bir iktidarın olması lazım. Dışarıda sorunumuz var. Niye savaşa giriyoruz Suriye ile? Hangi gerekçeyle? ABD istedi diye savaşır mıyız? Hani Türkiye bağımsız bir devletti, Kuvayi milliyeciler kurmuştu. Çanakkale de şehitler vermişti. Eğer böyleysek dış politikamızı endeksleyemeyiz. Bağımsız bir dış politikamız olmalı. Başkalarına taşeronluk yapacaksak Türkiye’nin sırtı yerden kalkmaz. Türkiye, Ortadoğu’nun en güçlü ülkesidir. Her şeyimiz var. Ama özgür ve bağımsız bir irademiz olmalı. Özgüveni yüksek bir ülkeysek bir başka ülkenin Ortadoğu’daki taşeronluğunu yapmayacağız. Biz Atatürk’ün kurduğu devletiz. Onlar hiçbir zaman taşeronluk yapmadılar. Kendi ülkemizde barış olsun, dışarıda barış olsun. İnsanlar sevgi hoşgörüyü öğrensinler. Dost kardeş olmayı özledik biz. Baskının olduğu yerde demokrasi olmaz. Zalimin zulmü her zaman toplumda derin yaralar açmıştır. Zulmü değil insanlıktan yana olana destek vereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Didim İlçesi’ne hareket etti. 



TT,CU (İÖ/RT)