CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Manavgat İlçesi'nde Belediye tarafından düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine katılmak üzere Antalya'ya geldi. Saat 11.00 sıralarında kente gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu, Antalya Havalimanı'nda CHP il yönetimi başta olmak üzere çok sayıda partili karşıladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Antalya programına, eski lideri Deniz Baykal katılmadı. Kılıçdaroğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP'li ilçe belediye başkanları, Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Gürkut Acar eşlik etti.

Havalimanında coşkuyla karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konvoyla Manavgat Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerine katılmak üzere ilçeye hareket etti.

PEHLİVANLARLA PARMAK TOKASI

Manavgat'ta önce er meydanını turlayan, izleyicileri selamlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, güreşlere katılan pehlivanlarla da 'parmak tokası' yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, er meydanında yaptığı konuşmasında, önce pehlivanları selamladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sizden bir şey istiyorum, ata sporumuzu yaşatan güreşçilerimizi içten ve yürekli alkışlayalım. Onlar uygarca yarışacaklar. Yenen de yenilen de bizim kahramanımızdır, bizim yörüğümüzdür, bizim kültürümüzdür, bizim baş tacımızdır. Onları yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Antalya'da gerçekleştirilen 'Kasırga' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve 18 ay tutuklu kalan Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'in çok haksızlığa uğradığını, ama yılmadan direndiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kendisini Manavgat'a verdiği hizmetler dolayısıyla yürekten kutluyorum. Manavgat halkı için hayatını adayan birisidir. Size hizmet ettiği sürece bilin ki CHP'liler olarak mutlu olacağız. Hiçbir Manavgatlı'yı ayırmayacak, ötekileştirmeyecek. 'Her Manavgatlının yeri başımın tacıdır' diyecek" dedi. Manavgat Belediye Başkanı Sözen, Kılıçdaroğlu'na konuşmasının ardından Atatürk'ün mozaik taşlardan yapılan fotoğrafını hediye etti. Manavgat'ta er meydanındaki konuşmaların ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, güreşleri izlemek için protokolde kendisine ayrılan yere geçti.

'MİLLETİN ADI NEREDE'

Kılıçdaroğlu, güreşler başlamadan önce, gazetecilerin AK Parti kongresiyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, "Salondaki afişlerde 'Büyük millet' yazıyor. O milletin adı niye yazmıyor? Sözde milliyetçi geçiniyor. Konjonktür milliyetçisi" dedi.



EB(HA/SS)