CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu eski çalışma arkadaşı Halil Abdullan Güleç’in cenaze törenine katılmak için geldiği Gemlik’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ortaöğretim Kurumları Yönetmenliği Taslağı ve Bakan Ömer Dinçer’in açıklamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, öncelikle bakanın tavrını görmek gerektiğini anlattı. CHP lideri, "Kendisinin bir görüşü olmadan bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Ben ihtimal vermiyorum. Madem sayın bakan buna sahip çıkmadı. Demek ki böyle bir uygulama söz konusu değil. Bundan sonra böyle bir düzenleme hazırlık söz konusu değil" dedi.

 CHP lideri, "Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in 3 saat süren görüşmesi oldu. Görüşmeden sonra Başbakan Erdoğan, görüşmenin içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Bu, 'İkinci bir Dolmabahçe görüşmesidir' diyebilir miyiz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Hayır. Öyle yorumlamamak gerekiyor. Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakan'la her zaman görüşebilir. O görüşmelerden birisi gerçekleşmiştir. Sürenin uzunluğu belki dikkat çekmiştir. Onun dışında normal devletin yapılanması için Genelkurmay Başkanı Başbakanla her zaman görüşebilir."

Gazetecilerin bugün gazetelerde makam şoförüyle gazetelerde yayınlanan haberle ilgili sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Söylediğiniz gibi bu bir dedikodu. Dedikodu ile ne yapılabilir arkadaşlar. Dedikodu üzerine yorum yapmak yanlış olur. Zaten böyle bir haberin bir gazete manşet olması yanlış" dedi.

Bu arada, palyaço kıyafeti giyerek animatörlük yapan 2 üniversite öğrencisi sattıkları şekeri Kılıçdaroğlu’na ikram etti. Şekeri alan Kılıçdaroğlu, gençlere para verdi.



IA,FK(FK/İD)