CHP milletvekilleri Osman Aydın, Ayşe Nedret Akova, Ramazan Kerim Özkan, İlhan Demiröz, Hasan Akgöl ve Ömer Süha Aldan Pamukçu Belediyespor lokalinde üreticilerle bir araya geldi. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta il kongremize gelirken Pamukçu'ya uğradı. Üreticimizin sorunlarını dinledi. Ankara'ya gittiğinde Zeytin Çalışma Grubu'ndaki milletvekili arkadaşlarımıza Pamukçu'ya da uğrayıp sarımsak üreticilerinin sorunlarını ve isteklerini belirlemesini istemiş. Altı milletvekilimiz burada sizi dinleyecek. Sorun ve isteklerinizi TBMM gündemine taşıyacak" dedi.

İTHAL SARIMSAK TEPKİSİ

Pamukçulu çiftçiler, sarımsağın bu yıl para kazandırmadığını belirtirken, Çin'den sarımsak ithal edilmesini eleştirdi. Beldenin adını pamuktan aldığını anımsatan çiftçiler, Pamukçu'da artık pamuk bile üretilmediğini vurguladı. Üreticiler mazot, gübre ve ilaç girdilerindeki artışa karşın, ürünlerin fiyatının gerilediğini dile getirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, yaptığı değerlendirmede, sosyal devlet gereği çiftçinin desteklenmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Akova, "Ancak sarımsakta bu yok. Zeytindeki desteklemede çok yetersiz. Bir kere Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir politikası olmalı. Üretim planı yapılmalı. Üreticiye yol gösterilmeli. Ancak bunu göremiyoruz" dedi.

BELEDİYEMİZ KAPANMASIN

Toplantıda üreticiler tarımsal sorunlar yanında Pamukçu Belediyesi'nin kapatılacak olmasından duydukları endişeyi de dile getirdi. CHP'li Akova, Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasını istediklerini belirterek, "Ancak belde belediyeleri kapanmamalı. Bu konuda kanun teklifi de verdim. Örneğin Marmara Adası'nın Balıkesir'e uzaklığı 160, Altınova'nın uzaklığı 140 kilometre. Hizmetin gitmesinde büyük sorunlar yaşanabilir. Beldelerin mal varlığı var, girdi çıktısı var. Pamukçu Belediyesi de yıllardır hizmet veriyor. Niye kapansın? Balıkesir, büyükşehir olsun ama bütünşehir olmasın istiyoruz. Yani il sınırlarını kapsamasın. Bu konuda Meclis'te gereken çalışmayı yapacağız" diye konuştu. Milletvekilleri üreticilerin çeşitli sorunlarını da yanıtladıktan sonra zeytin çalıştayı için Burhaniye'ye geçti.



CY (AÖ/AK)