CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Muğla'ya gitmek için geldiği Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. "Uludere ile ilgili ne söylediysek hepsi parça parça ortaya çıkıyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Söylediğimizin doğru olduğu da ortayı çıktı. Öteden beri benim dillendirdiğim bir şey var. 'Bu hükümet beceriksizdir' diye. Gerçekten Uludere konusunda sınıfta kalan bir hükümet var. 34 yurttaşımızın katili olan bir hükümet nasıl oluyor da o koltukta halen oturuyorlar anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Türkiye'de 2 gündür herkes bu olayı tartışıyor. Konuşmayan bir kişi var o da Başbakan Erdoğan. Niye konuşmaz? Benim her söylediğime Başbakan Erdoğan laf yetiştiriyordu. Konuşsun bakalım. Nedir olay? Gerçek nedir? Bu gerçekleri bilmeye hepimizin hakkı var."

Siyasetçinin görevinin halkı kandırmak olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siyasetçinin görevi halkına doğruları söylemektir. Yanlış yapıldıysa çıkarlar milletten özür dilerler. 'Bir hata yaptık, bir beceriksizlik yaptık Kusura bakmayın. Bir daha böyle bir şey yapmayacağız' diye. Bunu bile göstermekten acizler. Bu hükümet süresi dolmuş bir hükümettir. Ülkeye yük olan bir hükümettir. Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapıyor. Bu ülkeyi Genelkurmay Başkanlığı mı yönetiyor? Bu ülkenin Milli Savunma Bakanı yok mu? Bu ülkenin Başbakan'ı yok mu? Bu hükümetin sözcüsü yok mu? Genelkurmay Başkanlığı'na topu atmışlar 'Sen açıklama yap' diye. O açıklama yapıyor ve ardından ABD'den yalanlama geliyor. Nasıl bir devlet bu? Nasıl bir yönetim anlayışı bu? Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum." 



(MV/SS)