Kılıçdaroğlu, Niksar'da yaptığı konuşmada, dünyada ucuzlayan doğaazın Türkiye'de artış gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

"Doğalgaz fiyatı dünyada ucuzluyor, Türkiye’de zam yapıyorlar. Bunun adına, 'Ahlaksız zam' denilir. Şimdi Niksar’dan soralım; Petrol fiyatları dünyada düştü mü düşmedi mi? Başbakan çıksın bunun cevabını versin. Cevabını verir mi veremez efendim duymamazlıktan gelir. Dünyada fiyat düştüğü halde zam yapılan tek ülke var o da Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetidir. Niye zam yapıyorsunuz? Doğalgaza, arkadan elektriğe zam yaptınız. Elektriğe zam geldiyse, fabrikaya zam gelir, elektrikle çalışıyor. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek önümüzdeki günlerde zamı daha iyi hissedeceksiniz. 2002'de ekonomiyi devir aldıklanırında bunlar yatıp kalkıp demiyorlar mıydı bize, 'ekonomiyi çok iyi yönetiyoruz'. Çok iyi yönetiyorsanız bu zamlar ne?"

'ELİN ATINA BİNEN, GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİDER'

İktidar yetkililerin komşularla 'Sıfır sorun' politikasına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şimdi Suriye, İran, Rusya ile kavgalı olduklarını ileri sürerek şöyle dedi:

"Komşularımızdan hangisi kaldı? Niye kavgalıyız. Bir Allahın kulu çıkıp bana şunu söylesin. Biz Suriye ile savağın eşiğine geldik. Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkıp bu millet Suriye ile niçin savaşın eşiğine geldiğimizi anlatması lazım. Efendim Suriye’de demokrasi yokmuş, biz oraya demokrasi götürecekmişiz. Kargalar güler buna. Peki 'Suriye’de demokrasi yok' diyelim. Suudi Arabistan'da, Katar’da, Bahreyn de mi demokrasi var. Elin atına binersen at sahibi ıslık çalar seni istediği yere değil sahibin istediği yere gider. Şimdi sende bu noktadasın. Bindin başkasının atına seni başka yere götürüyor. Onun için söylüyorum Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı var. Yen bir yönetime ihtiyacı var."

Kılıçdaroğlu Tokat'ta il binasını  ziyaret ederken yerel seçimler ile ilgili bir soru üzerine "Sorun iktidarın. Bize getirdiler ama henüz yetkili organlarımız ile görüşmedik" dedi. Bugünkü şehit haberleri ile ilgili bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "İktidar yöneticilerine sormak gerekir, 2002 yılında bu ülkeyi sıfır sorunla teslim aldınız. Şimdi bir terör bataklığına sürüklediniz Türkiye’yi. Bu işi nasıl becerdiniz, bu ülkenin yoksul halk çocukları şehit oluyorlar babaları gencecik çocuklarını kendi elleriyle mezara bırakıyorlar. Bunun hesabının verilmesi lazım. Tokat bu konuda en duyarlı olan illerimizden birisi. Kan kaybeden bir ilimiz burası. İşsizlik had safhada, göç var. Türkiye'nin temel sorunlarından bir tanesi terör ve çözümsüz bir sorun olarak gözüküyor. AKP'nin bu sorunu çözme konusunda bir beceriside söz konusu değil. Bugüne kadar ki uygulamalar terörü sonlandırmak değil terörü azdırmak şeklinde gelişmiştir. Bunun hesabının da iktidar tarafından halka verilmesi lazım" diye konuştu.



EA,MT,FY(EA/İD)