CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara il ve ilçe yöneticilerini parti genel merkezinde kabul etti. Burada yaptığı konuşmada "Siyaset kin ve intikam üzerine kurgulanmaz" diyen Kılıçdaroğlu, "Siyasetin temel amacı halka hizmettir. Var olan sorunları çözme sanatıdır siyaset. Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bu algıdan yola çıktığımızda önümüzde hiçbir gücün durmayacağını bilmemiz lazım. Siyaset makam kavgası alanı da değildir. Kavga eden kişi CHP'li değildir. Yeni bir anlayışı egemen kılacağız bu partiye. Sevgi odaklı bir anlayışı egemen kılacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Önümüzde Adalet ve Kalkınma Partisi var. Hiçbir muhalefetin önünde böyle bir şans olmaz ama bizim önümüzde böyle bir şans var. Türkiye'nin en beceriksiz hükümeti. Süt bile dağıtamadılar. İşsizliği önleyemediler. Halkın oyu ile seçilen milletvekillerini hapisten çıkaramadılar" diye konuştu.

Fenerbahçe Galatasaray maçının ardından çıkan olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Maç sonrasında gerginlik olacağını herkes biliyor. İşin doğasında olan bir şey bu zaten. Becerikli bir hükümet bütün seçenekleri düşünür önlemi önceden alır. Bunlar yapmadılar. Hiçbir önlem almadılar sadece polisleri yığdılar oraya. Sonra herkese biber gazı ile müdahaleye başladılar. Çağ dışı bir demokrasi anlayışı. Toplumu tanımama ve bilmeme anlayışıdır. Toplumun reflekslerini önceden bilmezseniz ülkeyi yönetemezsiniz. Yönetemediler ve orantısız güç kullandılar. Şiddet uyguladılar. Kadıköy'ü cehenneme çevirdiler. Beceriksiz hükümet yaptı. Bu hükümetin beceriksizlerini anlatmak bizim boynumuzun borcu. Ama kendi içimizdeki kavgaları öne çıkarırsak kimse kusura bakmasın beceriksiz hükümeti halka anlatamayız."



(MV/SS)