Kaş'tan gruplar halinde yola çıkan turistler, otobüslerle 70 kilometre yol alarak Sütleğen Köyü yakınlarındaki Sinekçi Beli'ne geliyor. Kanyonda yürüyüş başlamadan turistlere özel giyecekler giydiriliyor. Kanyon geçişi için gerekli teknik malzemeler bele bağlanıyor. Grup rehberinin verdiği teorik bilginin ardından dik inişlerden kanyona doğru yolculuk başlıyor. Bu zorlu ve yorucu yolculuğa başta İngilizler olmak üzere en çok Batı Avrupalı turistler rağbet gösteriyor.

13 kilometrelik kanyonun, 4.5 kilometresinde gerçekleşen yolculuğun ilk bölümünde iple inme ve tırmanma dersi veriliyor. Kanyon geçişi yaklaşık 8 saat sürüyor. Suların içinde, kimi zaman ipli iniş ve tırmanışların gerçekleştirildiği kanyon geçişinin ilk bölümü öğle saatlerinde sona eriyor. Öğle yemeği yine kanyonda yeniyor. Dönüş yolunda kayalardan tırmanan ve soğuk sulardan geçen turistler, turu kanyonun başka bir girişinde bitiriyor. Turu başarıyla tamamlayan turistler, birbirlerine sarılarak başarılarını kutluyor.

Yabancı turistlerle birlikte zorlu kanyon geçişi turuna katılan Doktor Leyla Ercin, kanyondaki yürüyüşün güzel başladığını, ancak bir süre sonra zorlanmaya başladığını belirtti. Ercin, "Çok üşüdük. Ama turun sonunda makaralı iplerle yaptığım iniş beni çok mutlu etti. Güzel bir deneyim oldu" dedi.

İngiliz Tim Marten de suyun çok soğuk olduğunu söyledi. Marten, "İnişler çok zevkli ve korku dolu idi. Müthiş bir eğlence yaşadık. Doğa harikaydı. Tatilimin en güzel gününü geçirdim" diye konuştu.

Hollandalı Anouschka Wayenberg ise çok yorucu; ama zevkli bir gün geçirdiğine değindi. Wayenberg, "Çok yoruldum; çünkü kanyonu geçmek gerçekten zordu. Ama tüm stresimi boşalttım" dedi.