Merkez Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki İbrahim Karaer, 15 yaşındaki Ufuk Yerlikaya ve 14 yaşındaki Abdullah Yumuk dün okul çıkışı kestane toplamak için Fidyekızık Mahallesi'nden Uludağ'ın eteklerine çıktılar. Gençler, kestane toplarken kavanın kararması ve başlayan yağmur nedeniyle yollarını kaybetti. Yağmur altında ıslanan ve üşüyen gençler Ufuk Yerlikaya'nın şarjı bitmek üzere olan cep telefonu ile 156 jandarma hattını arayarak yardım istedi.

EKİPLER ARAMAYA ÇIKTI

Jandarmanın haber vermesi üzerine 30'u Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden 8'i ise Nilüfer Arama Kurtarma ekibinden olmak üzere toplam 38 kişi bölgeye dağılarak gençleri aramaya başladılar. 3 genç saat 22.00 sıralarında, ormandaki yırtıcı hayvanlar ve yağmurdan korunmak için girdikleri bir ağaç kovuğunda birbirilerine sarılarak ısınmaya çalışırken bulundu.

ÜZERLERİNDEKİ MONTLARI VERDİLER

Burtarma ekipleri yağmur nedeniyle sırıslsıklam ıslanang ençlere üzerlerindeki montları vererek ısıtmaya çalıştı. Gençler karanlıkta dağlık arazinden güçlükle indirilerek, Fidyekızık Mahallesi'nde bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan gençler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'nde götürüldü. Polisler, merkezde çay ikram ettikleri 3 arkadaşa, yedek gömleklerini de vererek ızlak kıyafetlerini çıkarttırdılar.

KESTANE TOPLAMAYA TÖVBE

Kestane toplamak için çıktıkları dağda yaşamlarını kaybetme korkusu yaşadıklarını ifade eden gençler, zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını, bir anda karanlık ve yağmur nedeniyle yollarını kaybettiklerini belirterek, bir daha kestane toplamaya dövbe ettiklerini söylediler.

Sevindirici haberi alan 3 gencin aileleri, polis merkezinde çocuklarına sarılırken, gençler ifadelerinin ardından serbest bırakılarak evlerine gönderildi.