Eskişehir'deki bir gayrimenkul danışmanlık ve emlak bürosunda çalışan, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Pınar Çakan Tuncer, çevresindeki kişilere ve sık sık gittiği Adliye'de kendisini 'icra mahkemesi hakimi' ve 'atamasını bekleyen hakim adayı" olarak tanıttı. Aynı işyerinde şoför olarak çalışan yanındaki kişileri de 'icra dairesi müdürü' ve 'icra dairesi şefi' diye tanıttığını iddia edilen Pınar Çakan Tuncer'in, icralık dükkan ve evleri almak vaadiyle Almanya'da yaşayan 69 yaşındaki Nusret Şubatlı'dan 220 bin lira, yine Almanya'da yaşayan 47 yaşındaki Murteza Şubatlı'dan 84 bin Euro, Eskişehir'de oturan 32 yaşındaki Candan Açıkgöz'den 52 bin lira ve 38 yaşındaki Özcan Kazan'dan da 40 bin lira aldığı öne sürüldü.

Paralarını aldığı kişilere 'Geçici tapu' adı altında sahte evrak verdiği, bu kişilere boş kağıtlara imzalar attırdığı öne sürülen Pınar Çakan Tunçer, geçen Şubat ayında şikayet üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

CEZAEVİNDEKİ EŞİMİN 300 BİN LİRA BORCUNU ÖDEDİM

Emniyet Müdürlüğü'nde ve nöbetçi cumhuriyet savcılığında suçlamaları kabul etmeyen Pınar Çakan Tunçer, ifadesinde şunları söyledi:

"Ben adliyede de adliye dışında da kendimi hakim olarak tanıtmadım. Mürteza Şubatlı'yı aile dostumuz olduğu için tanırım. Kendisinden 80 bin Euro borç nakit aldım, 80 bin Euro'luk senet verdim. Ben Candan Açıkgöz'ü Ege Gayri Menkul isimli işyerinde tanıdım. Bu işyeri Muhsin Anılır'a aittir. Muhsin ile eski arkadaş olduğum için sık sık işyerine gider gelirdim. Candan'ı da burada tanıdım. Ben Candan hanıma faizle para almak istediğimi söyledim. O da bana kendisinin para verebileceğini söyledi. Ben Candan'dan 52 bin lira nakit para aldım karşılığında da 53 bin lira kendi imzaladığım senedi verdim. Özcan Kazan ise benim komşumdur. Kendisinden 40 bin lira borç nakit para aldım. Kendisine daha sonra babam ve kardeşim senet verdiler. Çağın Yapı Dekarasyon adlı şirketimizin paraya ihtiyacı vardı. Bu nedenle aile dostumuz olan Nusret Şubatlı'dan talepte bulundum. Kendisi beni kırmayarak 219 bin 500 TL'yi kısmen nakit, kısmen de banka havalesi ile gönderdi. Kendisine borcumu ödedim. Ben Adem Tunçer ile 2009 yılında cezaevinde evlendim. Eşim Adem'in yaklaşık 300 bin lira borcunu ödedim. Üzerime atılan suçlamaların hiçbiri kabul etmiyorum, suçsuzum."

DİĞERLERİ SERBEST KALDI

Olaya karıştıkları öne sürülen Pınar Çakan Tuncer'in babası Zeki Çakan (59), annesi Melek Çakan (53), kardeşi Cem Çakan (27), dedesi Ali Cemal Erenler (79), akrabası Uğur Yılmaz (30) ile şoför olarak çalışan Metin Varoğlu'nun (24) da şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındı. Dolandırıcılık olayı ile bir ilgilerinin olmadığını öne süren şüpheliler serbest bırakıldı.

TUTUKLANDI

Diğer şüpheli Pınar Çakan Tuncer'in ise 14 Şubat 2012 tarihinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik' suçlarından tutuklanarak Eskişehir H tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Dolandırıldırılanlardan Nusret Şubatlı ile Candan Açıkgöz, Pınar Çakan Tunçer'in kendisini herkese 'hakim' ve 'hakim adayı' olarak tanıttığını söyledi.

BANA ALDIKLARI DÜKKANIN SAHİPLERİ BAŞKASI ÇIKTI

Almanya'da yaşayan Nusret Şubatlı, dükkan ve ev alınması için Pınar Çakan Tunçer'e 220 in lira para verdiğini ancak karşılığında kendisine sahte olan geçici tapuların verildiğini söyleyerek, şunları anlattı:

"Eskişehir'de 2 daire ve bir dükkan gösterdiler. Bunları icradan ucuza alacaklarını belirttiler. Ben de 220 bin lira para verdim. Bu alışverişlerden 3 adet sahte tapu vererek bu tapuların geçici olduklarını söylediler. Bana almış oldukları dükkan ve daireleri görmeye gittiğimde sahiplerinin başkası olduğunu öğrendim. Bu arada yaptıkları bir oyunla benden aldıkları paraları ödediklerine dair hile ile evrak düzenlediler. Hiç bir şey alamadığım gibi bir de bana 85 bin lira borç çıkardılar. Şükürler olsun ki şimdi Pınar Çakan Tuncer hak ettiği yerde yani cezaevinde. Bu olaylara alet olan ve paramın alınmasında büyük rol oynayan sahte dede Cemal Erenler ile ve Almanya'da bulunan kızları Zarife Erenleri ve bu işe karışmış herkesi Allah'a havale ediyorum."

VERDİĞİMİZ PARALARLA ALIŞVERİŞ YAPTI

Eskişehirli Candan Açıkgöz de Pınar Çakan Tunçer'e ev almak için maden ocağından emekli olan babası Hamza Açıkgöz'ün 52 bin lira parasını verdiklerini belirtti. Candan Açıkgöz şunları söyledi:

"Pınar bana eşi Adem Tunçer'in hapiste olduğu için Eskişehir Adliyesi ve savcılar tarafından baskı gördüğü gerekçesiyle hakimlik mesleğini yapamadığını bu yüzden büroda hukuk danışmanı olarak çalıştığını söyledi. Kendisinin icralık ev arsa araba gibi taşınır ve taşınmaz malların ihalelerden ucuz fiyata alıp kar ederek sattığını ve bizi sevdiği için aynı yöntemlerle karsız ucuz ev ve araba sahibi yapabileceğini söyleyerek babamın böyle bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Babamın ev sahibi olmasını çok istiyordum. Babamı ikna ederek Pınar Çakan Tunçer'e 52 bin lira verdik. Parayı çantasına koydu. Birlikte dışarı çıktık. Pınar, gittiğimiz alış veriş merkezinde kendisine verdiğimiz paralarla alış veriş yaptı. Bize ev almadı, tapu vermedi."