Merkez Cevherizade Mahallesi’nde annesiyle kaldığı öğrenilen S.A. isimli genç cinnet geçirince evde bulunan eşyaları sokağa atmaya başladı. Jiletle vucudunda kesikler açarak kendisine zarar veren S.A. eve kapanınca durum polise bildirildi. Eve gelen polisler, S.A.'yı ikna edemeyince olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri yönlendirildi. Polislerin ikna çalışmasına karşılık vermeyerek camları kıran S.A. eve kimseyi yaklaştırmadı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi ile resmi ve sivil polislerin geldiği olay yerinde Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan’da polis megafonundan şahsı ikna etmek için çaba gösterdi, ancak başarılı olamadı.

S.A. ikna olmayınca, polis son çare olarak gaz kullanarak etkisiz hale getirmek için harekete geçti. Evin balkonuna yakın bir yere giden çevik kuvvet polisleri camdan içeri çok sayıda gaz bombası attı. Bu sırada gazdan etkilenenen S.A. camdan yan tarafta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çatısına kaçtı. Elinde maket bıçağıyla çatıya kaçan S.A. burada da uzun süre polis ekiplerine çatıdaki kiremitleri fırlatarak direndi. İtfaiye ekibinin tazyikli su ile etkisiz hale getirmek istediği S.A. bundan da kurtulunca 4 çevik kuvvet personeli merdivenle çatıya çıktı. Polis ekiplerinin kendisine doğru geldiğini gören S.A. elindeki maket bıçağıyla kendisine zarar vereceğini söyleyerek polisin müdahale etmesini engelledi.

Yaklaşık 3 saat süren koşuşturmamanın sonunda ikna olan S.A. merdivenle inerek polise teslim oldu. Sağlık ekiplerinin müdahale etmesini istemeyen S.A. ekip otosuyla Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polisi uzun süre uğraştıran S.A.’nın işsiz olduğu öğrenildi. 


MP,CÖ (MP/SSA) (FOTOĞRAF)