Leslie Oliveira Küpfer, Marmaris’e yerleştikten sonra sokak kedi ve köpeklerinin çevrede çok fazla olmasının dikkatini çektiğini belirtti. Kedileri çok sevdiği için önce sokaklardaki kedilere bakmaya çalıştığını belirten Küpfer, “Her sokak başında çok sayıda kedi var. Bunu görünce önce çok şaşırdım. Sonra 'kedilerin annesi' olarak bilinan Jeannie Thirkill ile tanıştım. Sokak hayvanlarına ve özellikle de kedilere karşı çok özverili davranıyor. Yardımcısı bile olmadığını görünce kendisine yardımcı olabileceğimi ve haftada dört gün barınağa gelebileceğimi söyledim. Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri barınakta kapalı alanları ve bölgeyi temizliyorum. Bu işi severek ve gönüllü olarak yapıyorum" dedi.

"ELEKTRİK VE SU YOK"

Kedilerin kendisini burada orman içinde özgür hissettiklerin ifade eden Küpfer, "Böyle bir yerde elektrik ve suyun olmadığını görmek beni çok şaşırtıyor. Temizlik için geliyorum su yok. Taşıma sularla bu işi yapmak çok zor” diye konuştu.

Marmaris’de “Kedilerin annesi” olarak tanınan İskoç Jeannie Thirkill’in barınağında kedilerin dışında 15 köpek, iki eşek, bir at ve kümes hayvanları bulunuyor.