Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde pazartesi günü bir tesisten deniz bisikleti kiralayan Ali Rıza Tali, kuzeni Hasan Hüseyin Tali, arkadaşları Ufuk Avcı, Düzgün Canmak ve Baran Selmak, Keban Baraj Gölü'nde gezintiye çıktı. Gölün dalgalı olması nedeniyle ortalarına kadar sürüklenen deniz bisikleti bir süre sonra su almaya başlayınca alabora oldu.

ÇIRPINIŞLARI ŞAKA SANDILAR

Deniz bisikletinin üzerindeki gençler suya atlayıp, bağırarak yardım istedi. Ancak iddiaya göre gölün Elazığ ve Pertek kıyısında bulunanlar bunun bir şaka olduğunu sanarak bir süre müdahalede bulunmadı. Elazığ kıyısındaki balıkçılar durumunun ciddi olduğu anlayınca, teknelerle gidip suyun içinde çırpınan 4 genci kurtarıp kıyıya çıkardı. Ancak Ali Rıza Tali, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bu arada alabora olan ve üzerinde çatlak olduğu ileri sürülen deniz bisikleti de sulara gömüldü.

Keban Baraj Gölü'nde kaybolan Ali Rıza Tali'yi bulmak için Tunceli'nden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekiplerinin 5 gündür süren çalışmalarında henüz bir sonuç alınmadı.

GÖL KIYISINDA GÖZYAŞLARI ARASINDA UMUTSUZ BEKLEYİŞ

Mersin'de garsonluk yaptığı ve Elazığ'da yaşayan ailesini ziyarete geldiği belirtilen Ali Rıza Tali'nin annesi Medine ile babası Asker Tali, oğullarını arama çalışmalarını göl kıyısına kurdukları çadırdan izlerken gözyaşı döküyor. 6 çocuk babası Asker Tali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, dan "Sayın Başbakanım elini ayağını öpeyim, buraya ekip gönder oğlumu bulun. Bize yardım edin" dedi.

BİSİKLET ÇATLAK İDDİASI

Kayıp Ali Rıza Tali’nin kuzeni Sinem Sarıkaya arama kurtarma ekiplerin yetersiz olduğunu öne sürerek, günlerdir bir sonuç alınamamasından yakındı. Sarıkaya, "5 arkadaş deniz bisikletiyle gezmeye çıkmışlar, yanlarında bir can yelekleri de yok. Bisiklet çatlak olduğu için su almış ve batmış" iddiasında bulundu.

Pertek Kaymakamı Kürşat Aladağ da çalışmaları izlerken, acılı aileyi de yalnız bırakmadı. Aladağ, Sualtı Arama Turma Kurtarma timlerinin de çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Çalışmalar aralıksız sürecek. Olayla ilgili soruşturma da yapılıyor" dedi.



ŞG(GG/COŞ)