Foça İlçesi Bağarası Mahallesi yakınlarında dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 çocuk annesi polis memuru Kader Deniz Aydın, Açık Öğretim Fakültesi sınavları için gittiği İzmir’den 06 DL 3761 plakalı otomobiliyle ilçeye dönmek üzere yola çıktı. Aydın’ın kontrolünü yitirdiği otomobil şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine gelen ekipler, araçta sıkışan Aydın için AKS 110 ekiplerini çağırdı. Sıkıştığı yerden kurtarılan Aydın’ın kalbinin durduğunu belirleyen sağlık ekipleri kalp masajı yaptı. Kalbi tekrar çalıştırılan Aydın daha sonra ambulansla Foça Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak hastanede yapılan müdahalelere rağmen talihsiz kadın kurtarılamadı.

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Kader Deniz Aydın’ın cenazesi bugün İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan yakınlarınca alınıp memleketi Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Savrandere Köyü’ne getirildi. Savrandere Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Aydın Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Özcan Yorulmaz, Aydın’ın yakınları ve meslektaşları katıldı. Kader Deniz Aydın ile aynı odada görev yapan polis memuru Koray Aksoy, resmi kıyafetiyle tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından baba ocağına götürülen Kader Deniz Aydın’ın cenazesi son kez annesi 85 yaşındaki Kıymet Başkapan’a gösterildi. Bu sırada kendisi gibi polis memuru olan ve İzmir’in Çiğli İlçesi’nde görev yapan abla Türkan Deniz, Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren’e sarılıp, "Niye izin verdin sınava gitmesine?" diyerek gözyaşı döktü. Burada okunan duaların ardından genç kadının cenazesi Savrandere Köy Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KORUMA TALEP ETMİŞ

11 yıllık polis memuru Kader Deniz Aydın’ın 5 yaşında kızı, 1.5 yaşında oğlu olduğu, astsubay eşi A. Aydın tarafından 15 gün önce dövüldüğü, bu nedenle de eşinden ayrı yaşamaya başladığı ve boşanma kararı aldığı öne sürüldü. Kendisi ve kızı için koruma talebinde bulunan Aydın'ın bu talebinin de 3 gün önce kabul edildiği bildirildi.

Genç kadının ablası Şükran Karabulut, "Eşinden şiddet gördüğü için ayrılmak istedi. Ama kocası karşı çıkıyordu" dedi. Ölen Kader Deniz Aydın’ın, kızı ve oğlunun velayetinin bugün alınan kararla 3 aylık süreyle teyzeleri Şükran Karabulut’a verildiği belirtildi.



CU(İÖ/COŞ)