Batman ile Diyarbakır'ın Bismil İlçesi arasında bulunan Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nun  Müdürü Hasan Ortaç ile öğretmenler Halime Kadımak, Ahmet Çetin ve İhsan Bitgen, geçen Cuma günü okul çıkışında evlerine giderken, Bismil yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında öldü. Öğretmenlerin kazada yaşamını yitirmesi üzerine 550 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulununun girişindeki okul tabelasının üzerine siyah bez örtüldü. Siyah örtüye de kazada yaşamını yitiren öğretmenlerin fotoğrafı ve her fotoğraf altında da birer kırmızı gül bırakıldı.

Sınıflardaki yazı tahtalarınada "Seni seviyorum. Seni asla unutmayacağız. Sizi içimizde yaşatacağız" yazıları ve çicekler çizen öğrenciler, öğretmenleri için gözyaşları döktü. 4 öğretmeni kazada ölen Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 26 öğretmen de bugün arkadaşlarının yasını tutarak dersbaşı yapmadı.

İki hafta önce Salat Beldesi'nden Akbaş İlköğretim Okulu'na müdür olarak atanan Hasan Ortaç yönetimindeki otomobilde derslerinin yanı sına SBS başta olmak üzere sınavlara hazırlayan 4 öğretmenlerini yitiren öğrenciler, kazayı duyunca şoke olduklarını söyledi.

Okulda 6 yıldan bu yana hizmetli Nimet Mermertaş ise, "Her sabah okulu erken saatlerde açardım. Ancak o korkunç kaza sonrası mesainin ilk gününde okulu açmak içimden gelmedi. Örnek eğitimcilerdi. Onları hep arayacağız" dedi.



AA(GG/İD)