Isparta'da geçirdiği trafik kazasından 8 gün sonra, tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki Süleyman Yanar'ın organları, Antalya'da 8 yıldır kalp bekleyen 61 yaşındaki Mustafa Çırak ile 10 yıldır böbrek bekleyen 31 yaşındaki Fatma Üzülmez'e nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne gece saat 03.00'te gelen Mustafa Çırak'a, Süleyman Yanar'dan alınan kalp, Prof. Dr. Ömer Bayezid ve Prof. Dr. Cengiz Türkay'ın yer aldığı ekip tarafından 5 saat süren ameliyatla nakledildi.

Daha önce 3 defa 'Kalp bulundu, gel' çağrısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen, ancak dokular tam olarak uyuşmadığından nakil yapılamayan emekli postacı Mustafa Çırak, Burdur'un Bucak İlçesi'nde yaşıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Çırak'ın yakınları, "Dördüncü çağrıda şans yüzüne güldü" dedi. Doktorları Mustafa Çırak'ın yoğun bakımda gözlem altında tutulduğunu, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

10 YILDIR DİYALİZE GİRİYORDU

Süleyman Yanar'ın bir böbreği de Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'nda yer alan 31 yaşındaki Fatma Üzülmez'e başarıyla nakledildi. Fatma Üzülmez'in, Konya'nın Akşehir İlçesi'nden geldiği ve 10 yıldır diyalize girdiği belirtildi.

Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla böbrek nakledilen Fatma Üzülmez ameliyata alınmadan önce, "Her istediğimi yiyebileceğim ve istediğim gibi seyahat edebileceğim günlerin hayali ile yaşıyordum. Organ bağışlayıp bizleri hayata bağlayan aileye teşekkür ediyorum" diye konuştu.