Atatürk Üniversitesi'ni yasa boğan kaza, dün saat 05.30 sıralarında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde meydana geldi. Mehmet Sait Yeşilyurt yöretimindeki 16 FA 278 plakalı otomobil, Yıldızkent semtinden Çat yoluna çıktıktan sonra kent merkezine gelirken kontrolden çıkarak orta refüjdeki elektrik direğine çarptı.

Çarpmayla birlikte yolun karşısına savrulan otomobilde bulunan ve hepsi 15- 16 yaşında olan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer'in oğlu Burak Onganer, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Güngörmüş'ün oğlu Furkan Güngörmüş, Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu'nun oğlu Fatih Dodoloğlu, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt'un oğlu sürücü Mehmet Sait Yeşilyurt, Erzurum Barosu avukatlarından Zinnur Kara'nın oğlu Erdem Kara öldü, Sinan Furkan Onganer ise yaralandı.

CENAZEYE 10 BİN KİŞİ KATILDI

Erzurum'daki çeşitli liselerde okuyan ve tümü de başarılı olan öğrencilerden Erdem Kara'nın cenazesi dün toprağa verilirken, Burak Onganer, Furkan Güngörmüş, Fatih Dodoloğlu, Mehmet Sait Yeşilyurt için bugün Atatürk Üniversitesi kampusundaki büyük camiide sela verildi. Morgdan alınan cenazeler, kampustekı lojmanlara, oradan camiye götürüldü. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar da hazır bulundu. Öğrencilerin arkadaşları ve yakınlarının gözyaşı döktüğü törene Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız katıldı. 

OTOMOBİLDEN YARALI ÇIKTI, CENAZEYE KATILDI

Okul ve lojmandan arkadaşlarının tabutlara sarılarak ağladığı törende çok sayıda kişi baygınlık geçirdi, 112 Acil Servis müdahale etti. Kardeşi Burak Onganer'le birlikte bindikleri otomobilden yaralı olarak kurtulan Sinan Furkan Onganer de cenaze törenine katıldı. Kardeşi ve arkadaşlarının cenaze töreninde Onganer'in güçlükle ayakta durduğu dikkat çekti. Öğle vakti 4 imamın kıldırdığı namazdan sonra liseli öğrencilerin cenazeleri, Yukarı Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

'BEN YATTIM OĞLUM ANAHTARI ALIP ÇIKMIŞ'

Korkunç trafik kazasıyla ilgili olarak ifadesi alınan Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt, oğlu ile o gün sabah namazını birlikte kıldıklarını söyledi. Daha sonra kendisinin yattığını ifade eden Yeşilyurt, oğlunun otomobilin anahtarını gizlice alarak evden çıktığını kazadan sonra öğrendiklerini belirtti. Arkadaşları Erdem Kara'nın evlerinin, 6 kilometre ötedeki Yıldızkent'te olduğu için otomibille gidip onu aldıktan sonra anahtarı ve otomobili üniversite lojmanlarına bırakmak için döndükleri sırada kazanın meydana geldiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Yeşilyurt, çocukların sabahları çorba içtikten sonra spor yaptıklarını ve hepsinin ayağında kes olduğunu belirtti. 

Avukat Zinnur Kara da, oğlu Erdem'in spor yapmak için arkadaşları ile buluştuğunu söyledi. Kazada çarpmanın etkisiyle öğrencilerin göğüs kafeslerinde kırık olduğu, iç kanama ya da beyin kanaması nedeniyle öldükleri belirtildi. 



DHA(KS/COŞ)