Yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ve şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Okunan Kur'an- Kerim ve yapılan duanın ardından konuşma yapan Başkan Mehmet Özhaseki, üzerinde yaşadığımız toprakların dünyanın en eski yerleşim yeri olduğunu anımsatarak şöyle dedi:

"Onlarca kavim gelmiş bu topraklara, onlarca medeniyet kurulmuş, bin yıldır da biz Türkler varız. Biz burayı sevdik vatan ettik. Vatan etmenin bedelini de her dönem acı bir şekilde ödüyoruz. Hemen her ailede bir şehit var. Küçüklüğünde babalarından, dedelerinden askerlik hikayesi dinlemeyen veya babaannelerinden, ninelerinden nasıl dul kaldıklarını, eşlerinin, ağabeylerinin babalarının nasıl şehit olduğunu dinlemeyen herhalde kimse yoktur."

Başkan Özhaseki daha sonra Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt'un babası Ali Yeşilyurt'a Beyazşehir TOKİ Bölgesinden belediyenin satın aldığı evin anahtarını ve tapu tahsis belgesini teslim etti.

DÖ(OE/COŞ)