Doğançayır beldesinde önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Yakup Bozkurt kayıplara karıştı. Küçük Yakup 2 gün süreyle askeri helikopter ve çevre illerden de gelen arama kurtarma ekipleri tarafından arandı, ancak bulunamadı. Dün akşam saatinden itibarin 421 kişilik ekip aramayı sonlanarak beldeden ayrıldı.

Arama çalışmalarının bugün yapılmadığı Doğançayır beldesinde tarım işçilerinin bulunduğu çadırda kalan anne Huriye Bozkurt ile baba Abdülrezzak Bozkurt, oğulları Yakup'un bulunmasını istiyor. Sürekli gözyaşı döküp ağlayan 4 çocuk annesi Huriye Bozkurt, oğlunun kaçırılmış olabileceğini söyleyerek, "Allah için çocuğumu getirsinler. Ne istiyorlar oğlumdan. Canımı bile veririm. Para istiyorlarsa para da veririm. Küçücük bir çocuktan ne istiyorsunuz? Gözlerini istiyorsanız gelin benim gözlerimi alın. Çadırda benimle oynuyordu. Ben de çık dışarıda oyna dedim. Çıktı bir daha geri gelmedi. Oğlumu bana geri versinler. Ne istiyorlarsa veririm. Canımı bile veririm. Ölüsünü bile getirsinler. Burada bırakıp, gitsinler" şeklinde konuştu.

JANDARMA ARAMASI SÜRÜYOR

Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca da kayıp çocuğu arama çalışmalarına dün akşam saatlerinde son verdiklerini belirtti. Başkan Koca, "Dün saat 16.30 itibariyle yer ve havadan aramalar kesildi. Jandarma ve istihbarat ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Ancak şu ana kadar bir gelişme yok. En son şekliyle biz de kaçırılabileceğini düşünüyoruz. Çünkü dün ve önceki günkü arama çalışması gibi bir çalışma Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. En az 24 saat helikopter uçtu. İlk kaybolduğu gün termal kameralarla arama yapıldı. Dün ise biz de çiftçinin bir tabiri vardır tarla sürer gibi arama yapıldı. Ben böyle bir şey görmedim. Yapılabilecek her şey yapıldı ancak çocuk bulunamadı" dedi.