Merkeze bağlı Orta Mahalle 220 sokak 39 numaradaki evde yaşayan Mustafa ile Ümmü Demirhoş (52) çiftinin 4 çocuğundan Kenan Demirhoş ve Sinan Demirhoş 25 Aralık 2009 tarihinde işe gitmek üzere evden çıktıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamadı. Kayıp başvurusu üzerine çalışma başlatan polis, Aydın'da süt ve süt ürünleri pazarlaması yapan bir firmanın sahibi olan Kenan ile Sinan Demirhoş kardeşlerin dağıtım işinde kullandıkları kamyoneti bir süre sonra Ata Mahallesi'nde buldu. Yaklaşık 26 aydır evlatlarından haber alamayan Demirhoş çifti, çocuklarını bulmalarında yardımcı olacak kişiye 15 bin lira ödül vereceğini belirtti.

BABA YAŞADIKLARINA İNANIYOR

Çocuklarının yaşadığına inandığını söyleyen baba Mustafa Demirhoş Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde aramadık yer bırakmadıklarını belirterek, "Birçok yerde gördüğünü söyleyen oldu. Ancak hiçbir sonuç çıkmadı. Sürekli jandarma ve polise gidip soruşturuyorum. Ne olur çocuklarımı görenler yardımcı olsun" dedi.

Polisin yaptığı araştırmada çocuklarının adına birçok telefon hattı çıkartıldığının tespit edildiğini belirten Mustafa Demirhoş şunları söyledi:

"Çocuklarım Kenan ve Sinan'ın yerini görüp bilenlere 15 bin lira ödül vereceğim. Bunun 10 bin lirasını peşin geri kalan 5 bin lirasını da aylık 500'er lira taksitle ödeyeceğim. Bunun kanunen bir sakıncası olmadığını öğrendim. İhbarcının kimliği saklanacak. Çocuklarımı görenler lütfen en yakın güvenlik birimine haber versin."

Umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini söyleyen anne Ümmü Demirhoş da, "Eskiden evimizde huzur vardı. Evlatlarımın bulunmasından başka bir isteğim yok" diye konuştu.

CU(AÖ/COŞ)