Tire’ye 30 kilometre mesafedeki Başköy’de çiftçlik yapan evli, iki çocuk babası Mehmet Oral, salı günü ilçede kurulan pazara gitti. En son pazar dönüşü bindiği minibüsten Bölcelik mevkisinde inerken görülen Oral’dan bir daha haber alınamadı. Yakınları jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Acı haber bugün Başköy Köyü yakınlmarındaki Gelinyaylası mevkisinden geldi. Köylülerin dere yatağından bulup, jandarmaya bildirdiği tanınamayacak haldeki erkek cesedinin kayıp olan Oral’a ait olduğu belirlendi.

AV TÜFEĞİYLE VURULUP, CESEDİ YAKILDI

Av tüfeğiyle yakın mesafeden edilen ateş sonucu vurulup, cesedi yakıldığı anlaşılan Oral’ın cesedi ayakkabıları ve üzerindeki şahsi eşyalarından yakınları tarafından da teşhis edildi. Savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelenmesinin ardından Oral’ın cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Jandarma, Oral’ın katil ve katillerinin yakalanmasına çalışıldığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

SAKLAMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Köylüler, Oral’ı katledenlerin cesedini yakmak isterken, arazideki çalılıkları da tutuşturduğunu belirterek, “Ancak, olay yeri belli olmasın diye, alevler acele bir şekilde söndürülmüş. Cesedi ise hemen bulunmasın diye, saklamaya çalışmışlar. Bunu yapanlar insan olamaz” diye konuştu.