Yerel gazetesini sattıktan sonra İstanbul'a giden 45 yaşındaki Emine Düzkaya'nın Gaziantep'te oturan oğlu 27 yaşındaki Çağan Özoğlu, kız arkadaşı 22 yaşındaki Özlem hamile kalınca Şehitkamil Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde resmi nikah yaptı. Ancak Özlem'in ailesi iddiaya göre bu evliliğe karşı çıktı.

Çeşitli suçlardan daha önce cezaevine girip çıkan Çağan Özçoğlu, nikahın ardından eşi Özlem'in ailesiyle ilişkilerini düzeltmesi için annesi Emine Düzkaya'ya başvurdu. Yardımcı olmak için 26 Şubat 2012 günü Gaziantep'e gelen Emine Düzkaya, oğlu Çağan Özoğlu ve gelini Özlem Özoğlu ile birlikte 3 Mart günü, kızın galericilik yapan ailesinin evine gitti. Bu görüşmeden sonra da bu 3 kişiden bir daha haber alınamadı.

KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNULDU

Emine Düzkaya'nın İstanbul'da oturan kızı Eda Özoğlu, geçen 5 Mart'ta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, annesi ile kardeşi Çağan ve gelinleri Özlem Özoğlu'nun kaybolduğunu bildirip bulunmasını istedi.

Bundan bir gün sonra da Özlem Özoğlu'un babası 51 yaşındaki Abdullah A. da Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na kızı için kayıp başvurusunda bulundu.

GELİNİN AİLESİ GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI

Kayıpların bulunması için çalışma başlatan polis, Özlem Özoğlu'nun, arazi anlaşmazlığından bir yakınını öldürmekten 35 yıl hapis cezası alıp, 'Rahşan Affı' olarak bilinen af yasasıyla serbest kalan babası Abdullah A., annesi 48 yaşındaki Elif A., kardeşleri 36 yaşındaki Mehmet Fatih, 35 yaşındaki Fırat ve 29 yaşındaki Mustafa A.'yı gözaltına aldı. Abdullah A.'ya ait 27 EF 563 ve 35 TN 366 plakalı otomobillerin 3 kişinin kaybolduğu 3 Mart günü, değişik saatlerde Kilis yönüne gittiği mobese kayıtlarından saptandı.

Sorgulanan şüpheliler, Kilis'in Süngütepe Köyü'nde oturan bir yakınlarını hacca uğurlamak için Kilis'e gittiklerini söyledi. İfadelerinde çelişkiler olduğu ileri sürülen şüpheliler, adli makamlarca delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Kaybolan Eine Düzkaya ile Özlem ve Çağan Özoğlu çiftinin kullandığı cep telefonlarından ikisine Karşıyaka ve Nizip yolunda ulaşıldı. Telefonları kullanan kişiler, bunları bulduklarını söyledi.

CESETLERİN YERİ TANIDIK ADRES

16 Mart günü polise gelen ihbarda, Emine Düzkaya ile oğlu Çağan Özoğlu'nun Kilis'in Polateli İlçesi'ne bağlı, Polatbey Köyü'nde oturan Hasan A.'nın evinde oldukları belirtildi. Bu adrese giden güvenlik güçleri, anne- oğulu bulamadı.

Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle kayıplardan Özlem Özoğlu'nun babası Abdullah A.'nın ev ve otomobillerinden alınan 10'un üzerinde örnek ve sigara izmariti ile koltuktaki leke izleri incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak, bunların incelenmesi henüz tamamlanamadan, Elmine Düzkaya ile Özlem ve Çağan Özoğlu çiftinin cesetleri bulundu.

Kilis'in Deliçay Köyü Arfin Çaylı kenarında arazide parçalanmış bir ayak gören piknikçilerin ihbarıyla, öldürülen Emine Düzkaya ile oğlu Çağan ve gelini Özlem Özoğlu'nun cesetleri gömüldüğü yerden çıkarıldı. Öldürülen 3 kişinin cesetlerinin gömüldüğü yerin, Özlem Özoğlu'nun annesi Elif A.'nın köyü olan Süngütepe'ye 4 kilometre uzaklıkta olması dikkati çekti.

GELİNİN AİLESİ KAYBOLDU

Üç kişinin katillerini yakalamak için harekete geçen Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, iki kentte çok sayıda eve baskın düzenledi. Ancak, Gaziantep polisinin aradığı Özlem Özoğlu'nun babası Abdullah A.'ya ait Kalyon Kavşağı'ndaki evde izlerine rastlanamadı. Polis, Abdullah A. ile eşi Elif ve çocukları Fırat, Mehmet Fatih ve Mustafa'yı her yerde arıyor.

Otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetlerden Emine Düzkaya ile oğlu Çağan Özoğlu için Gaziantep Asri Mezarlıkta ailesi tarafından mezar yeri satın alındı. Ancak, gelin Özlem için henüz bir başvuru olmadı.

ÖLDÜRÜLEN ANNE KENTİ TERKETMİŞTİ

İddiaya göre, eşinden ayrılan Emine Düzkaya bir süre pazarlama şirketinde çalıştıktan sonra, bir dönem MHP Gaziantep İl Başkanlığı yapan Ayhan Özçubukçu'nun sahibi olduğu Yenigün Gazetesi'ne ortak oldu. Bir süre sonra da Özçubukçu'nun işleri kötüye gidince, gazeteyi Emine Düzkaya devraldı. 4 yıl süreyle gazetenin aynı adla sahibi olan Düzkaya, SSK ve vergi borçlarının yanı sıra, iddiaya göre çevresine olan borçları nedeniyle haftalıktan, günlük yayına dönen gazeteyi başkasına devretti.

Yakın çevresi, Emine Düzkaya'nın aşırı lüks yaşamı nedeniyle borçlandığını, gazetesini satarak borçlarının bir bölümünü ödediğini ve bir süre Antalya'da yaşadığı; bazen İstanbul'da yaşayan kızı Eda Özoğlu'nun yanına gittiğini, bazen de Gaziantep'te oğlu Çağan Özoğlu ile birlikte Güneykent Mahallesi Ergün Apartmanı'nda oturduğunu söyledi.