Palandöken sıradağları arasında bulunan ve kent merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezi'nde 13- 15 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Alp Disiplini Birinci Etapları yarışmasına hazırlanan Milli Takım Sporcusu Aslı Nemutlu, geçen 12 Ocak günü Bayanlar Süper G pistinde antreman yaparken düşerek yaşımını yitirdi. Cumhuruyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise devam ederken, Türkiye Kayak Federasyonu Aslı Nemutlu'nun adını yaşatmak için resmi şampiyona düzenledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe, babası Metin ve kız kardeşi Ece Nemutlu'nun yanı sıra şampiyonada yarışacak 120 sporcunun katıldığı tören duygusal başladı. Aslı Nemutlu'nun yaşamını yitirdiği pistin sağ tarafındaki pistlerden kayarak inen kayakçılar, milli kayakçının kardan yapılan heykeli önüne kırmızı karanfiller bıraktı. Duygu yüklü anların yaşandığı törende milli kayakçının ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yarışmalar Konaklı ve Palandöken'de başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Milli Sporcu Aslı Nemutlu'nun adını dağlarda yaşatacaklarını söyledi. Nemutlu adına ilk resmi şampiyonanın Palandöken ve Konaklı'da başladığına işaret eden Başkan Özer Ayık, "Çok üzücü bir kaza sonucu milli sporcu Aslı Nemutlu'yu kaybettik. Onun adını dağlarda ve bu çok sevdiği sporda yaşatabilmek için bazı projeler hazırladık. Ailesiyle de bu konuda tam bir mutabık içerisindeyiz. Erzurum'da Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonasına kızımızın adını verdik. Ayrıca Konaklı'daki bir nolu kayak pistine de Aslı Nemutlu'nun ismi verilerek ölümsüzleştirilecek" diye konuştu.

Tören sonrası bir açıklama yapan Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, "Her şeden önce Aslı'nın çok sevdiği kayak sporuna adının verilmesine gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. En büyük tesellimiz pistlerde böyle organizasyonlarda adının yaşatılması. Arkadaşlarının yanında olduğunu bizim de hissetmemiz önemli" dedi.

Türkiye'de ilk kez bir sporcu adına yarışma düzenlediğini vurgulayan baba Metin Nemutlu ise "Törende duygusal anlar yaşandı. Gurur duyduk. Biz e isterdik Aslı bu yarışmada olsun. Federasayon Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Hep yanımızda oldular. Özellikle ben Erzurum halkına teşekkür ediyorum. Aslı'yı kızları gibi bağırlarına bastılar. Billboardlarda afişlerini ve fotoğrafarlarını gördük. Erzurum halkı 'şehrimiz adını çıktı' diye üzülmesin. Bu başka bir şehirde de olabilirdi. Biz Erzurum'u ve halkını çok seviyoruz. Umarım böyle olaylar bir daha yaşanmaz. İhmal olup olmadığı yönünde önümüzdeki haftalar açıklamalar yapılacak. Sonuca bağlı iyi şeylerin çıkması temennimiz" diye konuştu.

Nemutlu Ailesi daha sonra Atatürk Ünivresitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri tarafından dört günde yapılan 3 metre boyundaki Aslı Nemutlu'nun kardan heyeki önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.