Organize Suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl süren takibin ardından eş zamanlı baskınlarda liderliğini Avukat D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’ın yaptığı 29 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan, Karşıyaka Belediyesi’nde ruhsatlar müdürü S.K., Karşıyaka Esnaf Meclis başkanı M.A. ile restoran sahiplerinin de bulunduğu 7 kişi, serbest bırakıldı. 22 zanlının sorgularının ise devam ettiği bildirildi. Karşıyaka Belediyesi’nde müdür S.K.’nin ifadesinde, suçlamaları kabul etmediği, kendi adının zanlılarla kullanılarak üçüncü kişilerden maddi menfaat sağlandığını, bu olayları da kesinlikte tasvip etmediğini söylediği öğrenildi.

ÜVEY KARDEŞE SALDIRI PLANI

Polisin zanlılara yönelik teknik takibi sırasında aile bireylerinin birbirleriyle ilgili planları da deşifre edildi. Halen gözaltında bulunan A.A.’nın, ilk olarak taşımacılık işleri yapan üvey kardeşi T.A.’nın firmasını, çete lideri olduğu ileri sürülen Avukat D.A. ile yaptığı planlar doğrultusunda sahte çek ve senetlerle borçlandırılarak ele geçirmek istediği önüsürüldü. Ancak T.A.’nın bunların farkına vararak karşı davalar açmasının ardından bu kez de saldırı planı yaptıkları iddia edildi.

Şirket merkezinde polisin yaptığı ortam dinlemesini göre, D.A., A.A. ve damadı G.Ö., birarayla gelerek T.A. için saldırı planı hazırladı. 20 Nisan 2011 tarihinde yapılan dinlemeye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın personelinin taşınması için yapılacak ihaleye hazırlanan T.A.’nın ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’e yapılan gibi araç önünden yaklaşılarak ateş açılması, kargaşada karısının da öldürülmesi planlandı.

A.A.’nın planın hazırlanması sırasında ise, “İntikam yemeği kadar tatlı bir yemek yoktur. Ben girerim cezaevine ama bu yemekten bana da tattıracaksınız” diye konuştuğu ileri sürüldü.

Polisin ihale günü yoğun güvenlik önlemi aldığı, hatta olaydan haberi bile olmayan T.A.’nın aracının önüne ve arkasına da eskort polisler verilerek saldırının önlendiği öğrenildi. Planı yapan zanlılardan G.Ö.’nün ise ifadesinde, “Sadece kızgınlıkla söylenen sözler. Kardeşler arasında olur böyle olaylar. Ancak o saldırı planları hiç hayata geçirilmedi” dediği öğrenildi.

PARTİ ADINA PARA ALMIŞ

Kendi aile bireylerinden S.K.’nın, silahla tehdit edildiği ve uyuşturucu satmaya zorlandığı iddialarıyla akrabalarından şikayetci olduğu da belirtildi. Ayrıca A.A.’nın, ruhsat için yardım ettiği restoran sahibinden ilçe başkanı olduğu parti için 10 bin TL bağış istediği, meblağın da çek olarak M.A. tarafından elden alındığı ileri sürüldü.

30 BİN TL’YE CİNAYET ÜSTLENMİŞ

Bu arada Çiğli İstasyonaltı Mahallesi 8020 Sokak üzerinde 34 yaşındaki Tufan Göloğlu’nun, öldürülmesi olayına karışan zanlılardan H.A.’nın, suçlanmaması için olayı, İ.Ç. ile R.Y.’nin 30 bin TL karşılığında üstlenerek polise teslim olduğu ortaya çıktı. Ancak polisin araştırması sonrasında gerçeğin belirlenmesiyle H.A.’nın da yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Bu arada aranan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A. halen bulunamadı.