1877 – 1878 Osmanlı–Rus savaşı kahramanı Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın karargah olarak kullandığı, bugün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan tarihi konağın bahçesindeki paşanın büstü ile birlikte sergilenen 'Dört Mevsim' heykelinin 'Yaz' bölümü, geçen yıl 22 Aralık gecesi kırıldı. Heykelin fotoğraf çekinmek isteyen ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi Gencay Kuşlu tarafından kırıldığı MOBESE görüntülerinin incelenmesi sonucu ortaya çıktı. 

BİLİRKİŞİ: ONARIM BEDELİ 7 BİN LİRA
Eski belediye başkanı Naif Alibeyoğlu'nun 2003 yılında Belçika'dan getirip süs havuzunun dört bir yanına yerleştirdiği 'Dört Mevsim' heykeliyle ilgili olarak AK Parti'li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, heykelin kırılma olayında bir art niyet bulunmadığını bildirdi. Bilirkişi tarafından heykelin 7 bin liraya onarılacağını ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş, "Kamu malına zarar vermekten dolayı mahkemeye verdik. Mahkeme sonucuna göre söz konusu heykeli kıran tarafın masrafları karşılaması gündemde. Nisan ayında mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz" dedi.
"O KADAR PARAYI VEREMEM"

Polisevinde aşçılık yapan 3 çocuk babası Beşir Kuşlu, oğlunun heykeli kaza sonucu kırdığını belirterek, "Ailemin geçimini aşçılık yaparak sağlıyorum. Zor geçiniyorum ve o kadar parayı vermem mümkün değil. Olaydan sonra oğlum savcılıkta ifade verdi ve serbest bırakıldı" diye konuştu.
Karslı heykeltraş Murat Murovan Murovanni ise polyester ve alçı karışımı yapılan heykeli 3 bin 500 liraya onarabileceğini söyledi.