Alanya'da oturan web tasarımcısı Kadir Mert Kozan, piyasa değeri 300 lira olan bilgisayar işlemcisini internette yazışarak Antalya'da irtibat kurduğu Yağız B.'ye 250 lira karşılığında sipariş verdi. 1 gün sonra Antalya'dan Alanya PTT'sine gönderilen kargoyu almaya giden Kozan, kargo bedeli olan 250 lirayı ödedikten sonra paketi teslim aldı. Paketi PTT görevlilerinin yanında açan Kozan, 'işlemci' yerine boş meyve suyu kutusu ve karton parçaları çıkınca şoke oldu. Olayın şokunu yaşayan Kadir Mert Kozan dolandırıldığını düşünerek PTT memuruna tutanak tutturdu. Kozan, daha sonra tutanak ve kargo paketiyle Tüketici Hakları Derneği Alanya Şubesi'ne giderek şikâyetçi oldu.

GÖNDERENE ULAŞAMIYORUM

Piyasa değerinin altında olduğu için işlemciyi internetten almayı düşündüğünü belirten Kadir Mert Kozan, "PTT'den kargomu almaya gittiğimde boş meyve suyu kutusu ile karşılaştım. İşlemciyi aldığım Yağız B.'ye internetten ve telefondan ulaşamıyorum” dedi.

KOLİDEN UYUŞTURUCU DA ÇIKABİLİRDİ

Tüketici Hakları Derneği Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, internetten çok büyük sahtekarlıklar yapıldığını belirterek, "Eğer PTT ile bu boş kutu fark edilmeden gönderiliyorsa, PTT'nin kargosundan uyuşturucu da çıkabilir. Bu kargo paketinin içerisine ne konuyor bilinmesi ve kontrolden geçmesi gerekiyor. Aldatan kişi ise müeyyidesinin olmadığını düşünüyor. Yasal düzenlemenin mutlaka yapılması gerekiyor. Kadir Mert Kozan'ın parasını kutuyu gönderen kişiyi bulabilirsek almaya çalışacağız" diye konuştu.

Kadir Mert Kozan daha sonra Alanya Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.